VAN E ÉLET A HALÁL ELŐTT? – VAGYIS AZ ÉRZÉKETLENSÉG CSAPDÁJÁBAN

2023.07.24

  Attól hogy valakinek dobog a szíve, még nem biztos hogy él! Nem véletlen hogy olyan népszerűek a fiatalok körében a zombi filmek, hiszen tömegek élnek élő halottként! Csak drogok, alkohol, vagy serkentő szerek kényszerítő hatása alatt érezve, hogy az élet a kapcsolódásokról szól.

 A környezetedben vajon hány ember fordul TUDATOSAN a világ felé, és hány él zombiként ismételgetve olyan dolgokat, amik már tegnap, sőt, tíz-húsz éve is boldogtalanná tették? ‒ Ha egy átlagos mai nagyvárosban élsz, az eredmény ezzel kapcsolatban a biztos katasztrófa!

‒ Hogy vagy?

‒ Jól!

‒ Bővebben?

‒ Nem jó!

 Így zajlik egy igazi, mai, ízig-vérig nagyvárosi párbeszéd. ‒ De vajon ki az aki felmérte már a jelentőségét annak, hogy miért ez a legelső dolog, amit az egyik ember kérdez a másiktól amikor találkoznak: Hogy vagy, hogy érzed magad? ‒ Ehhez képest döbbenetes, hogy mennyire nem vagyunk tudatosak arra, hogy mi okoz jó és mi rossz érzéseket. Ennek az egyenes eredménye a beteg, feszült, depresszióval, átitatott emberi társadalom, ahol szinte senki nem tudatos arra, hogy a döntéseivel bizony érzéseket vált ki. Így a frusztrációik miatt, csak felpörögve, megrészegülve képesek kapcsolódni az élet áramlásához.

 Mára már össztársadalmi elvárást csináltunk abból, hogy a rossz érzéseit mindenki söpörje be a szőnyeg alá. Senki ne gondolkodjon el rajta, hogy vajon mi okozza őket, inkább dobjon be valami kedélyjavítót. Ami persze egyszerű és nagyszerű megoldás lenne, ha ezek a fránya rossz érzések, csak magukban állnának, ok nélkül.

 De mivel minden érzésnek oka van, amíg nem szünteted meg az okokat, egy dolog lesz biztos! Hogy az idő műlásával, egyre erősebb vegyi anyagot kell alkalmaznod…

 Mert a vegyi anyagok valóban tompítják, néha pillanatokra el is nyomják a tudat-hasadt és elcseszett életek miatti rossz érzéseket. De így semmi más nem történik, csak besöpörjük a szemetet a szőnyeg alá. A szemét meg csak gyűlik, egyre több lesz, és egyszer csak eljön a pillanat, amikor ellep mindent.

 Amikor már nincs több, vagy még-erősebb vegyi anyag, mert az eredmény egy érzelmi és mentális hulla, aki nyálcsorgatva üveges tekintettel mered maga elé.

 Ez mindennapos történet napjainkban a föld bolygón, ahol amúgy egy kósza érzet, vagy érzés, sem jön létre véletlenül…

 ...Ha a problémákra nézünk amikkel az emberiségnek szembe kell néznie a létével kapcsolatban, nyilvánvaló, hogy nem globálisan az egész emberiséggel van a baj. Hiszen egy csomó ember él és dolgozik egy a valódi értékeit jobban megőrző, egyensúlyra épülő világért. Az igazi bajt, az embereknek az a része okozza, akiknél az embertelenség lett a mérce. Akinek van szeme látja, hogy mennyire beteges az a világ ahol nem számít semmi, csak az anyagi eszközök birtoklása és az egómánia.

 Így még érthetetlenebb hogy tudósnak mondott emberek, az érzéketlen embertelenséget propagálják, ahelyett hogy a lelkiismeretességre, a nagy és nemes érzésekre és vele az emberséges életre hívnák fel figyelmet…

 ...Akiben sok a rossz érzés, annak egyszerűen rossz a kapcsolata a saját létezésével. Egyszerűen rosszul, hibásan, vagy mondhatjuk úgy is, hogy tévesen kapcsolódik az élet nevű rendszerhez.

Juhász Zsolt

Részlet az IGAZSÁG AZ EMBERRŐL című könyvből a teljesség igénye nélkül...