VAJON MI TESZI SZABADDÁ AZ EMBERT?

2024.02.02

Csak kétféle ember van. A tudatos és a tudatlan. Aki tudatos emelkedik, aki tudatlan süllyed. Ez a törvény!

A tudatos ember saját döntéséből olyan amilyen. Tudja milyen ember szeretne lenni, és nap mint nap tesz érte, hogy olyanná váljon, ezért képes emelkedni. Aki emelkedik szabadnak érzi magát, ez a törvény!

A tudatlan viszont mindig a környezetét és a körülményeit szidja. Őt a hazug és gonosz világ tette olyanná, amilyenné vált. Ninca hatalma és ereje ahhoz, hogy jobbá, szebbé, tegye magát, az éltét, a környezetét, ezért csak úgy képes felértékeni magát, ha többieket húzza le! Ezért körülötte minden romlik, szétesik, süllyed. Aki süllyed rabszolgának érzi magát, hiszen az is, a körülményei rabja. Minden ember csak azt érzi ami történik vele, ez a törvény!

Persze az emberek legnagyobb része az egyik nap emelkedik a másik nap süllyed. De döntés minden nap a kezünkben van, hogy csak elszenvedői vagyunk annak ami körülvesz minket, vagy alakítói? Emelkedünk vagy süllyedünk? Szabadok vagyunk vagy rabszolgák?

Én azt mondom ha egy kicsit is jobb világot hagyunk itt, mint amilyet találtunk, már nem éltünk hiába, ez tesz szabaddá semmi más!

Az ember a földön az egyetlen lény aki megkapta a lehetőséget a tudatos döntésre. Aki nem él vele, a nagybetűs EMBERRÉ válás lehetőségét dobja le azért, hogy az ösztönöknek, kötőerőknek és függőségeknek éljen ott, ahol minden lehetőséget megkapott arra, hogy felemelkedjen és szabad legyen...

Juhász Zsolt