TITOKZATOS FÖLD ALATTI ÉPÍTMÉNYT TALÁLTAK A GÍZAI PIRAMISOK MELLETT

2024.05.13

A megtalált építmény, talán kapcsolódik a Szfinx régóta keresett rejtélyes kamráihoz is?

Egy L alakú építmény jelenlétét mutatták ki a földradarral a gízai piramisok közelében, Egyiptomban – írja a Heritage Daily. A szakértők szerint az építmény körülbelül 2 méter mélyen a föld alatt fekszik és homokkal lehet tele.

A kutatók úgy gondolják, hogy az L alakú struktúra csupán egy bejárat lehet, amely egy még mélyebben található építményhez vezet.

Ezt bizonyítja az is, hogy a földradar az L alakú struktúra alatt is érzékelt anomáliákat, 3,5-11 méterre a felszín alatt.

A radaradatok alapján sok mindent nem lehet biztosan meghatározni, de régészek szerint az építmény feltehetőleg egy sírkamra lehet, amelynek falai mészkőből épültek.

A Gízai piramisok és a Szfinx körül rejtélyek listája végtelen. A kérdés már csak az, hogy a végére járunk-e valaha mindennek?

Hiszen már évtizedek óta van egy hipotézis, mi szerint a Szfinx sokkal régebbi, mint gondoltuk, és legalább 7000 évvel ezelőttire nyúlik vissza a története. Ezt a szobor külsején fellelhető időjárási viszontagságok nyomaiból állapították meg .

A szobor alatti területet régészeti feltárások és kutatások célozták meg az évek során, hogy felderítsék, hogy esetleg van-e valami rejtett titok vagy kamra a szfinx alatt.

Egyes elméletek és legendák azt állították, hogy a Szfinx alatt található a "Jegyzőkönyvek Terme", amibe egy ősi civilizáció rejtett el gazdag kincstárat vagy értékes dokumentumokat. A régészek hosszú évek óta keresik a bizonyítékokat ehhez az elmélethez és szeretik az Antlantis titkához is kapcsolni ezt a termet. A területet természetesen régóta kutatják, de az eddigi vizsgálatok eredményei nem támasztják alá az ilyen legendákat vagy rejtett kincstárat. A Szfinx alatt talált barlangok és mélyedések inkább természetes formációknak tűnnek, amelyek az évszázadok során a környezeti hatások és az emberi tevékenység eredményeként alakultak ki. De talán éppen ezért mozgatja a kutatók fantáziáját ennyire.

Nincs kizárva, hogy a most feltérképezett lejárat és földalatti terem, kapcsolódik a régóta keresett Szfinx rejtélyhez is.

forrás: https://www.heritagedaily.com/2024/05/buried-l-shaped-structure-and-anomalies-detected-near-giza-pyramids/151917