SZERETET ÉS LELKI EGYENSÚLY

2024.01.11

 Ha egészséges élőlényt akarsz látni, abban mindenképpen ott kell hogy legyen a lelki egyensúly. A lelki egyensúly egy jó érzés ott bent ami azt súgja, hogy minden rendben, jól csinálod a dolgokat, az életedet a legjobb tudásod szerint, lelkiismeretesen, jól kormányzod. A lelki egyensúlyt éppen ezért hívhatjuk úgy is, hogy jó lelkiismeret. ‒Ennek az ellentéte, az egyensúlytalan, boldogtalan ember, aki érzi hogy sok dolgot rosszul csinál, és ez természetesen rossz lelkiismerettel is jár.

 Itt jön a képbe a szeretet. Mert aki képes megélni a szeretetet, abban magától lelki egyensúly lesz, minden megerőltetés nélkül! Mert a szeretet szerepe nem más, mint a lelki egyensúly megőrzése az élet viharai közepette, miközben fenntartja a folyamatos lelkesedést is, értelmet adva az élet továbbörökítésének. Ez a szeretet és a szerelem legfontosabb feladata az élet nevű folyamatban.

 Ehhez a szeretet alaptulajdonságai:

 1, Csak az a szeretet létezik ami benned van...

 2. Belőle lesznek a jó érzések, vagyis a lelki egyensúly!

 3, Ez maga az ártatlanság ami nem naivitás, hanem egy feltétlen bizalom az élet hasznosságában, ami ezért minden felmerülő hibára gyógyír...

 4, Feltétel nélkül mindig ad, de mégsem tékozol...

 5, Önmagában teljes, hiszen nem függ másoktól...

 A szeretetből természetesen következő jóság, tisztesség, kedvesség, igazságosság és a belőlük fakadójó érzések, akár egy szóban megfogalmazhatóak!

 Ez az egy szó az EMBERSÉG! Ebből lesz az emberséges élet...

Akiben viszont nincs szeretet, abból hiányzik az emberré válás legfontosabb belső értéke, így egész életében azt fogja érezni, hogy valami hiányzik az életéből.

 S gondolhatnak a tudós elmék bármit. Számolgathatnak egész nap. Ha kihagyják a szeretetet a számításaikból, az életük egyenletét hibásan vezetik le, s nem lesz boldog, egészséges az életük...

 Részlet az IGAZSÁG AZ EMBERRŐL című könyvből...

További információ:

https://magyar-nyelv.webnode.hu/konyvrendeles-eloadas/