MIT AZ AMI TÖBBET AD A HITNÉL?

2024.07.02

Vannak emberek akiknek mindennél többet jelent a hitük, készek ölni, vagy meghalni érte! Pedig a hit, sokszor csak az önbizonytalanság vágya, végre egy szilárd pontra ebben a hihetetlenül illékony világban, A hit, mivel a vágy az alapja, ugyanolyan változékony, mint az, hogy mit akarsz éppen. (Fáradtan, kipihenten, éhesen jóllakottan, mindig mást akar az ember!) Ezért azok az emberek akik a hitüket mindennél fontosabbnak tartották, dogmákká merevítették a vallások tanait, hogy a szilárdság látszatát keltség. Ennek az lett a vége, hogy elkezdték leöldösni azokat, akik esetleg másban hittek.

De valóban ezt akarták tőlük a proféták?

Mert közben voltak, s vannak emberek, akiknek nem hitük van, hanem bizonyosságuk! Ilyen volt például Krisna, Buddha, Jézus, vagy Mohamed. Ezeket az embereket az különbözteti meg a hívőktől, hogy nem csak hitték a lét törvényeit, hanem élték is őket.

Aki valóban éli az Univerzum SZER-ETET törvényét, az nem arra akar rávenni hogy higgy, hanem arra, hogy te is éld meg ezeket a törvényeket.

Arra hogy higgy, azok akarnak rávenni akik nem élik ezeket a törvényeket, hanem szintén csak hisznek bennük! Ezért ők nem azt akarják hogy te meg tudd élni a tanításokat, hanem azt hogy fogadd el az ő hitüket, és hozzájuk hasonlóan te is higgy benne! Ezért követelnek vakhitet!

Az ilyen emberek harcolnak, háborúkat indítanak azért hogy bebizonyítsák a hitük szilárdságát, de megélni képtelenek azt amiről beszélnek!

Ezért szinte az összes vallási vezető, vagy hazug guru aki csak beszél a dolgokról de nem éli meg őket, egy-egy fék az emberiség tudatossá válásának útján. (Mert tudatalattijában ott motoszkál, hogy megenné a sárga irigység ha neked sikerülne az, amihez ő még gyenge, amiről ő csak beszél, ezért őszintén nem is tud segíteni sem!)

Ezért ne azzal töltsd az időd, hogy olyan embereket keresel akikben HINNI lehet, vagy érdemes! Mert akkor könnyen arra a következtetésre juthatsz, hogy nincs bizonyosság, mert a legtöbb ember csak hisz.

Inkább tanulj attól akitől el tudod fogadni amit mond, és válj te magad azzá, akinek lenni, szerinted ÉR-DEMES...

Szabadulj meg az elvárásaidtól és légy te magad a bizonyosság!

Juhász Zsolt