MIKOR LESZ BÉKE A VILÁGBAN?

2024.01.20

Kivétel nélkül: Minden ember cselekszik, és közben teremt! Ezért a világ amiben élsz, a saját teremtményed.

Az emberek hiába akarnak elhúzódni, elrejtőzni, a teremtményük elől, az ok nem tudja becsapni, letagadni vagy megkerülni az okozatot.

- Hol van béke, harmónia, merre van a nyugalom szigete, ahol elrejtőzhetsz a sok idióta elől?

- Amit keresel ott van benned! A saját szívedben nem tud más békét teremteni, csak te magad!

Akinek a szívében háború dúl, bármerre megy a világban terjeszteni fogja ezt a háborút! Nem érti hogy honnan került oda az a sok idióta, paraszt, suttyó, mert képtelen észrevenni, hogy azok csak azért azok amik, mert éppen tükröt tartanak. Így igazolják hogy valóban háború van, de a következő sarkon egy másik ember társaságában a másik ember teremtményeként már átváltoznak kedves, érzékeny, segítőkész emberekké...

Mert a háború mindig ott van ahová magaddal viszed. Ha azt látod hogy háború dúl körülötted, biztos hogy rossz a lelkiismereted, mert nem tiszta a szíved.

Tiszta szívet viszont, csak a tiszta szándék tud teremteni. Ezt üzeni a TISZT nevű ősi magyar gyök. Mert a TISZT-ÜNK vagyis feladatunk, a TISZT-A-SÁG!

Aki TISZT-A, megfelel a TISZT-ÉNEK, tehát TISZT-ES, vagyis TISZT-ES-SÉG-ES!

Ez az egyetlen emberi tulajdonság ami valóban TISZT-ELETET parancsol, vagyis megfelel a TISZT-ÉNEK.

Csak az felel meg a TISZT-ÉNEK akinek tiszta a szíve, vagyis TISZT-A a lelkiismerete! Ez a nagybetűs EMBERSÉG mértékegysége.

A tiszta szívben béke van, tehát a tiszta szív sugározza szét a világban a benne rejlő kincset, ami a béke nyugalom és harmónia. A tiszta szívű ember társaságában még a legháborgóbb ember is elcsitul, legalább néhány pillanatra, amíg a közelében van.

Mert ahol tiszta szívű emberek vannak ott béke van!

- Mikor lesz béke a világban?

- Amikor a szívedben béke lesz…

Juhász Zsolt