MIÉRT ÉBREDEZIK AZ EMBERISÉG EGY RÉSZE?

2023.03.31

  Indiának nem csak az anyagi gazdagsága volt mesés az angol gyarmatosítók megérkezése előtt, de szellemi kincsekben is dúskáltak. Mára sajnos, (de a tudásra vágyó emberek szerencséjére), szinte csak a szellemi gazdagság maradt meg. Ami néha hihetetlenül izgalmassá teszi a fennmaradt néha ötezer évnél is régebbi tanításokat, hogy nem egy esetben, a mai kor tudományos életét is lecke elé állítják. 

 Ilyen a világegyetem ciklusairól szóló elméletük, ami ráadásul magával a létével megkérdőjelezi a lineáris fejlődés elméletet, hiszen arról üzen, hogy nem lineárisan, hanem ciklusokban kell gondolkodni. A plusz csavar a történetben, hogy ezt a több ezer éves leletet, éppen napjaink történései hitelesítik!

 A ciklusokról szóló tanítás úgy kezdődik, hogy a világegyetem teremtése, Brahma kiáradásával kezdődött. Ami más szavakkal ugyan, de a modern tudomány által is igazolt tény: csak ők ezt ősrobbanásnak hívják…


 ...Tehát teljesen logikusan: ha a (teremtés) ősrobbanás egy pontból indult ki, akkor a világegyetemnek a mai napig van egy centruma, amihez képes a tágulás érzékelhető. Ami ebből gyakorlat – és itt szintén kapcsolódnak a hindu szent könyvek a fizikához. – A Védák több ezer éve állítják, hogy "a világ kozmikus frekvenciák, rezgéshullámok erőtere, összessége". A magasabb rezgésekhez többek között "a teremtés, kiáradás, szeretet, a fény és a törvény" kapcsolódnak. Az alacsonyabb rezgésekhez pedig ezeknek a dolgoknak az ellentétei: "a pusztítás, megkövesedés, ellenállás, gyűlölet, sötétség, törvénytelenség." Újra mondom többek között.

 El is érkeztünk a ciklusokhoz!

 Az elmélet szerint, ugyanis naprendszerünk, s vele a föld, kozmikus száguldása közepette, egy ellipszis alakú pályán néha közelebb, néha távolabb kerül a világmindenség centrumához. Ezt a mozgást osztották ciklusokra az elmélet leíróii. (kép alul) A kiindulópontot nevezhetjük mai magyar nevén Mindenhatónak. Ugyanis ha minden belőle áradt ki, egyértelmű hogy mindenre hatással van, mindenre hat. Ennél találóbb nevet aligha adhat neki bárki.Mindenre való hatását úgy szemléltették, hogy a pályán való mozgást, úgynevezett yuga ciklusokra osztották aszerint, hogy a föld és vele a naprendszer milyen távolságra található a mindenre hatótól. Ha éppen közelebb vagyunk hozzá, az úgynevezett kozmikus ébredést hoz minden teremtménynek, erősítve bennük a teremtés, a kiáradás, a szeretet, a törvény magasabb rezgéseit. Ha távolabb kerülünk tőle, jön a sötét korszak, a Kali yuga. Az alacsony rezgések túltengése, a vaskor. Azt hiszem, erről nem kell bővebben mesélni senkinek, hiszen elég ha belenézünk a hírekbe, vagy elemezzük az emberiség nem túl távoli történelmét.

 Ám ha napjainkra tekintünk, majd a 300 évvel ezelőtti emberiségre, akkor azt is láthatjuk, hogy a változás hajmeresztő!
A ciklustérképet, Sry Yukteswar az 1800-as évek végén készített yuga diagramja alapján készítette egy tanítványa. Sry Yukteswar szintén egy forradalmár volt a védikus ciklusszámítás területén, de elmélete helytálóságát nem csak napjaink történései, hanem a NASA fejlődésgyorsulásról szóló adatai is igazolják:
*"A modernnek mondott nyugati civilizációnak 600 év kellett ahhoz, hogy "a föld lapos és minden körülötte kering" című dogmától eljusson az űrutazásig. Az első lépés ötszáz évig tartott. Aztán elég volt 50 év, a következő lépéshez 10 év kellett, majd 5, majd ma már 2 év elég ahhoz, hogy a világunk dolgairól rendelkezésünkre álló információhalmaz megduplázódjon."

 Tehát az adatokból látszik hogy az a fejlődés ami ötszáz évig láthatatlan;
majd egyszer csak robbanásszerűen elindul, nehezen nevezhető lineárisnak…


 Részlet a "MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNYV AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ" című könyvből, a teljesség igénye nélkül.