MI A BŰN ÉS MI AZ ERÉNY?

2023.05.06

 Bűn vagy erény, úgy tenni mintha tudnánk mindent, közben az általunk megmagyarázhatatlan dolgokra azt mondani butaság?

 Bűn vagy erény, hogy a mai tudományos elit így teszi fel a kérdést, hogy: vagy tudomány, vagy spiritualitás? Mivel a spiritualitás olyan dolgokat feszeget ami számukra megmagyarázhatatlanok.

 Hiszen képtelenek vagyunk megmérni a tetteink mögött meghúzódó vágyat vagy undort, a gyávaságot vagy a bátorságot, a felbuzgó tetterőt vagy a tehetetlenség érzését! A félresiklott cselekedeteink mögött fellépő lelkiismeret-furdalást, vagy a jól sikerült problémamegoldások utáni elégedettséget.

 S mivel képtelenek vagyunk megmérni, sikerült az emberi létezés 99%-át kitevő, a létezésünknek értelmet adó dolgokat, a tudomány figyelmére méltatlan területre száműzni! Hiszen ez mind spirituális maszlag, amit a mai tudomány képtelen befolyásolni, vagy megmagyarázni! (Megpróbálták, anfetamin, ópiátok, stb, pillanatokra sikerült is, de a végeredmény mindig katasztrófa. Az élet ezzel azt üzeni, hogy nem lehet a problémáinkat vegyi anyagok célzott adagolásával megoldani! Ahhoz szándék kell, valódi bátorság és tetterő, ami a materialisták szerint csak spirituális maszlag!)

 Mert ma még a bűn és az erény is mérhetetlen, ahogy az igazság és a hazugság is, mégis léteznek!

 Van aki szerint bűn, van aki szerint erény, az általuk megmagyarázhatatlan dolgokra azt mondani butaság.

 Van aki szerint bűn, van aki szerint erény, azt tanítani az életről hogy véletlenek értelmetlen sorozata.

 Úgy tűnik a fenti vita nem ma fog eldőlni, de egy dolog tény: Minden ember azt fogja támogatni, amiben hinni tud, s annak a létezését tagadja, amiben hinni képtelen...

Juhász Zsolt

"A legnagyobb bűn a tudatlanság."

(Mahábharata)