MAGYAR NYELV - CSAK BESZÉLED, VAGY ÉRTED IS?

2024.01.07

Valamit hallani aztán elismételni, nem ugyanaz mint megérteni! A mai oktatási rendszert például nyomokban sem érdekli, hogy a tanuló megérti e amit meg kel tanulnia. Ma csak az a lényeg, hogy el tudja ismételni! Az osztályzatot is az azután kapja, hogy milyen szépen tudja elismételni azt, amit meg kellene értenie!

Ennek az eredménye, hogy vannak emberek akik ostobák ugyan, mégis egyetemi professzorként élik le az életüket, miközben papagájként ismételgetnek olyan dolgokat amiket sosem értettek...

Ez az oktatási rendszer teszi lehetővé azt is, hogy a mai Magyar nyelvtudomány ami tele van KÉP-TELEN és logikátlan megállapításokkal, már százötven éve romboljhata a Magyar gyerekek lelkét. Mára méltán kivívva azt az igen kétes dicsőséget, hogy azon gyerekek számára akik nem csak papagájként ismételni szeretnek hanem érteni is, a Magyar nyelvtan lett a leggyűlöltebb tantárgy!

Mert ha egyszer elkezdenénk tényleg, nem csak beszélni, de ÉRTENI a nyelvünket, és ezt az OK-TATÁSI REND-SZERÜNK gerincévé tennénk, kiegyenesítve a hosszú ideje csak lefelé nyomott, és ettől elhajlott gerincünket, azzal megteremtenénk a lehetőségét annak a csodának, hogy az elembertelenedett emberiség, visszakapja végre újra az emberi mivoltát.

Mert a Magyar nyelv, maga a csoda! Amit nem elég beszélni, ismételgetni rajta dolgokat, de meg is kell ÉRT-ENI az emberré válás útján!

Mert aki nem csak beszéli, de érti is, annak a MAGYAR NYELV egy valódi, varázslatos útikönyvé válik az élet nevű túrán. Ami ha megértjük egy igazi útikalauz, a legjobb barát és tanító, hogy a kicsinyes, egoista és önző emberke, nagybetűs EMBERRÉ váljon...

Juhász Zsolt

https://magyar-nyelv.webnode.hu/