LAÁR ANDRÁS - VÉLETLENEK ÉS SORSSZERŰSÉG

2024.05.16

Nézetem szerint, bármit megnézünk, vagy megtapasztalunk, az értelmet sugároz, és csakis értelem által jöhetett is létre. Nem vagyok tudós, ezért nem tudok tudományos bizonyítékokkal szolgálni, de azért sokat olvastam ebben a témakörben, és sok személyes tapasztalatra is szert tettem.

Ha például a sivatagban vándorolva, találunk egy eldobott óraszerkezetet, első ránézésre tudjuk, hogy egy értelmes lény, feltehetőleg ember alkotása. 

Bár nem tudjuk, a szerkezet mire szolgál, és hogy mi módon működik, de azt mégis, csalhatatlan biztonsággal ki merjük jelenteni, hogy nem a véletlen hozta létre. Bonyolult összetettségének kialakítása csak intelligens tervezettség és ügyes alkotás révén volt lehetséges, és nem tételezzük fel, hogy valahogy évmilliók alatt magától, azaz a szél, és a napsütés hatására "csak úgy" összeállt.

Ha most ennek a gondolatnak a tükrében ránézünk az Életre, látnunk kell az értelmes, kreatív intelligencia működését, amely ilyen finoman összeszerkesztette az élőlényeket, illetve a lényekben található szerveket, és azok működését.

Laár András

*******

ParaNooormális? - Véletlenek és sorsszerűség - 05.20. 19:30

Laár András és Paulinyi Tamás író, pszi-kutató beszélgetése ONLINE

Bővebb információ: https://bit.ly/3K183GP

Fotó: Bakonyi Ildi
Fotó: Bakonyi Ildi