LAÁR ANDRÁS - NEM KÖNNYÚ TESTBEN LENNI

2023.11.06

Hosszú-hosszú idő kell ahhoz, hogy beletanuljunk annyira, hogy képesek legyünk elhárítani az alapvető szenvedéseket, és megtanuljunk úgy működni, hogy ne kelljen lépten-nyomon sírva fakadnunk hol ezért, hol azért.

Aztán jöhet a nagyobb gyerekkor, amikor már az a bajunk, hogy mindig mások, elsősorban a szüleink irányítanak minket, nem dönthetünk önállóan a magunk sorsáról, nem tehetjük azt, amit szeretnénk, viszont rá vagyunk kényszerítve arra, hogy olyan dolgokkal töltsük az időnket, amiket utálunk. Aztán amikor végre felnövünk, akkor viszont a nyakunkba szakad az egész önfenntartás, a küzdelem a pénzért, a pozícióért, a társért, a családért, és akkor majd nekünk kell a saját gyerekünket pelenkázni, nekünk kell kiokoskodni, hogy mit tegyünk, ha sír, nekünk kell őmellette virrasztanak, ahogy szegény anyánk is virrasztott annak idején mellettünk. 

 Később aztán szépen megöregszünk, és akkor már megint nem csinálhatjuk azt, amit akarunk, mert már nem bírja a gyomrunk vagy a térdünk vagy a májunk vagy a vesénk vagy az ízületeink. Végül pedig meghalunk, és ahogy én tudom, az is szenvedéssel jár. Tényleg ilyen ez. Szerencsére a felismerések sora nem itt ér véget, mert akkor nem lenne értelme semmihez se kezdeni. Ahogy Buddha is folytatja az igazságok sorát. A szenvedés a tudatból ered, és a tudat segítségével szüntethető is meg. 

 Bár minden jelenség lehet szenvedés forrása, valójában nem a jelenség, hanem az azzal kialakított viszony okozza a szenvedést. Egy kőszikla önmagában nem szenvedés teli, viszont ha belerúgunk, azzá válik. Az életnek számos boldogság teli aspektusa is van, és ha azokat szemléljük, elhomályosul a szenvedésteli vonatkozás. 

 Ha már uralni tudjuk a saját tudatunkat, megtalálhatjuk azokat a szempontokat, ahonnan a szépségek és a jóságok kerülnek előtérbe az elkeserítő részletek helyett.

Akit a téma részletesebben érdekel, szeretettel várjuk Paulinyi Tamás barátommal november 10-én 19:30-kor kezdődő beszélgetős estünkön Budapesten, a Moha Bisztróban vagy Online!

Bővebb információ és jegyvásárlás:

https://laarandras.com/paranooormalis/