LAÁR ANDRÁS – A TEREMTŐ TUDAT

2023.08.30

 Nincs semmi a Tudaton kívül. Minden a Tudaton belül jelenik meg. Amint valamire gondolok, a tudatom azt a valamit eléri. Tudatom körén belülre kerül az a Dolog, tehát már nem lesz a Tudaton kívüli.

 Ha viccből arra gondolnék, hogy Valami esetleg mégis van a Tudaton kívül, akkor pont ezzel a gondolati mozdulattal a tudatomon belülre varázsolnám azt a Valamit, és már az sem lehetne a Tudaton kívül… és itt elmondom, hogy miért használom hol nagybetűvel, hol pedig kisbetűvel kezdődően a "tudat" szót.

 A "tudat" így kisbetűvel jelenti az én személyes tudatomat, érzéseim, akarásaim, gondolataim egységét, tehát minden tudatos mozdulatot, és a nem tudatos, vagy álombéli belső kép megjelenésének helyszínét is.

 A "Tudat", pedig nagy kezdőbetűvel írva, az egyetemes Tudatot jelenti, nevezhetjük Isten Tudatának, aki ugye mindenről tud, mindent lát, és velünk együtt tapasztal, és akinek mi a teremtményei vagyunk. De, ha úgy jobban tetszik, az egyetemes Tudattengert jelenti így a szó, amelynek mi mindnyájan cseppjei vagyunk. Van bizonyos lehatároltságunk, de azért egybefolyva mozgunk. A mi személyes tudatunk része a Tudattengernek, akit a legkülönfélébb Istenségek, vagy az Egyisten formájában szemlélhetünk, de Ő minden ilyen szemléleti kép fölött áll, hiszen az összeset Ő tartalmazza.

 De továbbmegyek: az összes jelenség is, a bármelyikünk által látott, érzett, gondolt, vagy akart képek, tárgyak, és tapasztalatok is, sőt, maga az egész Élet is a Tudaton belül zajlik, vagy mondhatjuk úgy is, hogy játszódik.

 Akit részletesebben érdekelnek a Teremtő Tudattal kapcsolatos kérdések, szeretettel várjuk Paulinyi Tamás tudatkutató barátommal augusztus 31-én 19:30-kor kezdődő beszélgetős estünkre Budapesten, a Moha Bisztróba.

Bővebb információ:

https://laarandras.com/paranooormalis/