KÍNAI TÖRTÉNÉSZEK SZERINT A MAGYAROKAT HÜLYÉRE VETTÉK

2023.06.08

 Több helyen olvasható, hallható amikor megjelenik egy Kínai delegáció Magyarországon, hogy a Kínai politikusok, gazdasági vezetők a két nép dicső közös múltjáról és rokonságáról beszélnek. Ilyenkor a Magyar emberek nagy része simán hülyének nézi őket, mit sem sejtve arról, hogy nem a Kínai a hülye, hanem ő van hülyére véve.

 A Kínai Népköztársaság ezzel foglalkozó tudósai, régészei például rendszeresen mondogatják magyar kollégáiknak, hogyha nincs ellenükre, szívesen hozzácsapnak a magyar történelemhez még négy-ötezer esztendőt. De magyar kollégáiknak valamilyen egyelőre megmagyarázhatatlan ok miatt ez ellenükre van. Néhány Kínai történész szerint, egyenesen vérlázító ahogyan a magyar tudományos elit egy része ragaszkodik ahhoz, hogy ősei kulturálatlan barbárok voltak...

 Pedig 2006-ban a kínai kormány még egy hivatalos régészekből és történészekből álló delegációt is küldött Magyarországra abból az okból kifolyólag, hogy közöljék az örömhírt magyar kollégáikkal és a magyar néppel, hogy találtak egy többezer éves hun-magyar alapítású várost! Hihetetlen, de még ezt is sikerült eltitkolni az emberek előtt. Agyonhallgatni, elmismásolni. (Csak a Duna TV küldött egy stábot a helyszínre, akik készítettek egy dokumentumfilmet az egészről. Akinek megvan feltölthetné a youtube-ra, hiszen nagyon tanulságos volt.) 

 Nem akármilyen bizonyítékokat és időintervallumokat vonultattak fel a kínai tudósok, felborítva a hunokról berögzött szinte valamennyi negatív sztereotípiát. (A Kínai történészeknek a forrásaik alapján nyilvánvaló hogy a Magyarok és a Hunok valaha egy nép volt.)

 Ráadásul nem azért jöttek hogy pénzért kuncsorogjanak a kutatásaikhoz, az egészet a kínai kormány finanszírozta. A magyar tudóstársadalom pedig nem hogy vitába szállt volna velük, nem! Simán levegőnek nézték őket. Mintha nem is léteznének!!??

 Pedig a kínai tudósok büszkén beszéltek arról is, hogy évezredekig élt egymás mellett a két nép, néha háborúzva, néha közös dinasztiát alapítva (a közös Császári dinasztia miatt tartanak nyilván minket mint rokonnép) – így ha valaki ismeri a hunokat, hát akkor ők azok. Szegény kínai tudósok a búcsúzásnál értetlen arccal, leforrázva nézték, hogy itt Hunniában, ez nem érdekel senkit. Hogy itt valami ezer éves történelemre büszkék, amikor ők négyezer éves hun településről, hatezer éves kultúráról hoztak híreket!!??

 Mi meg emiatt a nem túl dicsőséges ezer év miatt, sutba dobjuk az egészet? Főleg akkor, amikor a világ vezető gazdasági hatalma szeretne a keblére ölelni minket. Hogy ez később mivel járna még nem tudni, de egy biztos. A múltunk tisztázásához, a gyökereinkhez, ez egy lépéssel közelebb vinne minket kedves Magyar testvéreim. Mert a kérdés az, meddig lehet még minket az orrunknál fogva vezetni?

 Az írás "A MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNYV AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ" című könyv egy fejezete alapján készült.