HÓRUSZ SZEME - MISZTÉRIUMOK ISKOLÁJA VI.

2023.12.02

SZAKKARA MINT KVANTUMGÉPEZET? A szakkarai piramis körül, egy hatalmas földalatti komplexumot is találtak, aminek kamráit és folyosóit az első, "ember" által előállított égetett csempék díszítették. Ezekben a kamrákban több mint 40 ezer alabástrom tálat, korsót és csészét találtak.

Mire szolgáltak?

És vajon miért dolgoztak olyan keményen, hogy 30 méterrel a föld mélyén alagutakat, kamrákat és termeket építsenek?

Hogyan világították meg ezeket a termeket? A felszínen található épületek vajon miért olyan hatalmas tömegű építmények, melyekből látszólag semmi hasznunk sem volt?

Miért vájt ki, és mozgatott meg egy 4 milliós létszámú társadalom több mint 1 millió tonna követ, hogy megépítsen egy ilyen kifinomult építészetű komplexumot? Miért készítettek gondosan megmunkált oszlopokat, véseteket és domborműveket?

Csak azért, hogy kidíszítsenek egy olyan homlokzatot, amely mögött "nincsen semmi"?

Hogyan tudott egy magasan fejlett új technika megjelenni egy ilyen racionálisan megmagyarázhatatlan dologgal együtt?

Egyiptom bölcsessége akit megérint, nehezen szabadul tőle!

Néha meglepő, néha hajmeresztő, néha bizarr, de aki nap mint nap foglalkozik vele, annak lassan de biztosan közös élmény lesz, hogy egy csomó dolgot jobban tudtak, és nagyon sok problémát jobban kezeltek, mint a fejlettségére oly büszke mai ember...

A Hórusz Szeme című sorozat, az ősi egyiptomi kultúra, vallás és világnézet bemutatása kevésbé ismert szemszögből. A kolumbiai sorozatot, anno meglepő módon a Spektrum televízión felvállalta, pedig az akkori, de a mostani tudatossághoz képest is hajmeresztő dolgokat tartalmaz. A film amúgy Fernando Malkun munkásságát dolgozza fel és a benne elhangzottak, finoman szólva sem vágnak egybe a hivatalos egyiptológia álláspontjával. Így az igazságtartalmát mindenki kezelje saját belátása szerint…