HONNAN ERED, AZ ÉLET ÉRTELMETLENSÉGÉBEN VALÓ HIT?

2023.04.26

 Már a Keresztény tanítások szerint is, Isten a saját képére létrehozott emberiségnek a legnagyobb részét értelmetlenül hozta létre, akiknek halvány reménye sincs elkerülni a pokol tüzét. Hiszen azzal térítettek évszázadokig, hogy aki nem keresztény, azt a halála után a pokol örök tüze várja.

 Az emberiség nagyobbik részének pedig esélye sincs, még találkozni sem a kereszténységgel, nem még megtérni... 

 Ezen kinyilatkoztatás szerint, emberek milliárdjainak az élete eleve elrendelten céltalan, értelmetlen és hiába való.

 Már jó ötezer éve, egy olyan ideológiai háború folyik az emberek között, ami arról szól, hogy milyennek lássuk a világot amiben élünk. S ha körülnézünk nem kell szuper-érzékeny zseninek lenni hogy észrevegyük, hogy még manapság sem az értelem és fény áll nyerésre! Hiszen aki teret nyert és a legjobban tud hatni az emberi gondolkodásmódra, az évezredek óta ugyanaz az a rögeszmés, fantázia nélküli embertípus, aki képtelen elfogadni, hogy a világ jobb, több, szebb is lehet annál, mint amit ő el tud róla képzelni, és akiknek emiatt a nyilvánvaló célja, a többi ember gondolkodásának a minél nagyobb lehatárolása!

 Mára ugyanez az embertípus átnevezte Istent, akinek az új neve: véletlen. Az új vallásé pedig materializmus. Mert ennek az embertípusnak a lételeme az élet értelmetlenségében való hit! Csak ezt régen Isten kifürkészhetetlenségével magyarázták, ma a véletlenekkel.

 A gondolkodásmód ugyanaz: Hiszen régen Isten, ma a véletlen létrehozta a világot, az életet az embert. Ugyanúgy nem kell mindent értened, hiszen elég ha hiszel Istenben, vagy a véletlenekben...

 Ha észrevesszük a párhuzamot nyilvánvaló, hogy a lényeg nem a vallás neve, hanem az embertípus! Akinek a lételeme a többi ember gondolkodásának a határok közé szorítása, hiszen semmi és senki nem lehet jobb vagy több, mint amit ő el tud róla képzelni...

Mindenélő