HOGYAN MÉRGEZIK A KEDÉLLYAVÍTÓ GYÓGYSZEREK A LELKET ÉS VELE AZ EMBERT?

2023.12.18

 Akiben sok a rossz érzés, annak egyszerűen rossz a kapcsolata a saját létezésével! Egyszerűen rosszul, hibásan, vagy mondhatjuk úgy is, hogy tévesen kapcsolódik az élet nevű rendszerhez! 

Az ember mentális problémáinak kezelésében a vegyi anyagok célzott használata hosszú távon azért vezet mindig kudarcélményhez, mert az ok- okozati láncban, a vegyi folyamat soha nem az ok, hanem már csak az okozat!

Ha viszont csak az okozatot kezeljük, az olyan mint a folyót megállítani egy gáttal! Hordhatjuk a köveket egész életünkben, amíg az ok nem szűnik meg, a folyó mindenképpen tovább fog menni! Csak a katasztrófa beköszöntét odázzuk el néhány nappal, és lehet hogy még nagyobb bajt okozunk. ‒ Tehát nagyon fontos törvény, hogy az élet lelki síkján, minden döntésünk eredménye egy érzés lesz! A döntés az ok, a vegyi folyamatok pedig elindulnak és létrehoznak egy érzést a döntésünkkel kapcsolatban, ami a jó, vagy rossz lelkiismeret, ez az okozat!

Így az ember lelki élete, tűnjön bármilyen kaotikusnak is, ugyanúgy az ok- okozat foglya, mint a kilőtt nyíl ami a célja felé tart.

Az ember minden döntése egy-egy nyílt válasz az univerzum azon burkolt kérdésére, hogy: Jó vagy rossz érzéseket akarsz magad köré gyűjteni? ‒ A döntéseinket kísérő érzések, a világmindenség ingyenes ajándékai, amikből egytől egyig valódi, átélt tapasztalat lesz!

Ami ebből a tanulság, hogy az élet nevű folyamat minden pillanatban kész arra hogy tanítson nekünk valamit a titkairól, a kérdés ezután csak az, hogy mi készek állunk e tanulásra!

Ha készen állunk, akkor szinte biztos hogy a lelkesedés lesz a kísérőnk élet útvesztőiben! ‒ Ha nem állunk készen és megpróbálunk elzárkózni az élet kihívásai elől, akkor a félelem!

A két motivációs erő között az ember látszólag szabadon választhat, bár nyilvánvaló hogy tudatosan csak egy idióta választja a félelmet és a kétségbeesést!

Tehát ilyenkor inkább az élet nevű rendszer ítélkezik felettünk és világossá teszi, hogy menyit ér a tudatosság ami vezérli a lépteinket…

Részlet az "IGAZSÁG AZ EMBERRŐL" című könyvből

Juhász Zsolt