HATÁRTALAN ISMERET A TUDAT HATÁRAIRÓL

2024.05.23

NEDRA GLOVER TAWWAB ÉNHATÁROK című könyve gyakorlati útmutató a saját határaid és az egészséges önbecsülésed visszaállításához. Tanácsok és segédeszközök egy egészséges élet kialakításához.

A könyv arra keresi a választ, hogy mit is jelentenek valójában az "egészséges határok" – és hogyan fejezhetjük ki sikeresen szükségleteinket, mondjunk nemet és legyünk határozottak anélkül, hogy megbántanánk másokat. Egyszerű, de hatékony módszereket kínál az egészséges határok megállapítására az élet minden területén. Két könyvet tartalmaz egy kötetben, elméleti, és gyakorlati útmutató is egyben, tanácsokat ad, és segédeszközt is biztosít számunkra, hogy az egészséges énhatárokat felállíthassuk.

Nedra Glover Tawwab (Detroit, 1983. -) okleveles terapeuta. Főként a Guide to Reclaiming Yourself című könyvéről ismert. A Wayne Állami Egyetemen szerzett bachelor fokozatot és mesterfokozatot szociális munkából. Bestseller szerző, kapcsolati tanácsadó, sikerkönyve egy egyedülálló útmutató az "Énhatárok" felállításához, ezzel együtt önmagunk visszaszerzéséhez. Dr. Bánki György előszavával!

• Miért fontosak az egészséges határok?

Mindannyian tudjuk, hogy szükségünk van rájuk – a munka/magánélet egyensúlyának eléréséhez, a mérgező emberekkel való megküzdéshez, és a partnerekkel, barátokkal és családdal fenntartott minőségi kapcsolatok megéléséhez.

• De mit is jelentenek valójában az "egészséges határok" – és hogyan fejezhetjük ki sikeresen szükségleteinket, mondjunk nemet és legyünk határozottak anélkül, hogy megbántanánk másokat?

Az "Énhatárok" egyszerű, de hatékony módszereket kínál az egészséges határok megállapítására az élet minden területén. A kiadvány két könyvet tartalmaz egy kötetben, elméleti, és gyakorlati útmutató is egyben, tanácsokat ad, és segédeszközt is biztosít nekünk, hogy az egészséges énhatárokat állíthassuk fel.

• Milyen jelekből tudhatod, hogy határokat kell kijelölnöd?

- Túlterhelt vagy.

- Neheztelsz azokra, akik segítséget kérnek tőled.

- Igyekszel elkerülni azokat a telefonhívásokat és az interakciókat, amelyekről azt gondolod, valamit kérni fognak tőled.

- Arról teszel megjegyzéseket, hogy segítesz másoknak, de semmit sem kapsz viszonzásul.

- Kiégettnek érzed magad.

- Gyakran arról álmodozol, hogy otthagysz csapot-papot, és eltűnsz.

- Nincs időd saját magadra.

*

A határok felismerése, képviselete és gondozása központi témája az életünknek. Mindig ad feladatot. Ebben segít ez a két, egybefűzött könyv. Nedra Glover Tawwab írt egy elméleti, a témát részletesen kimerítő, rendkívül hasznos munkát, amelynek az alapjai egy közösségi oldalon születtek, ahol terapeutaként párbeszédben állt rengeteg, a határainak dilemmáival küszködő emberrel. Ezt az első könyvet kiegészítette egy gyakorlatra szánt, feladatokkal teli második résszel. A szerző szemléletes stílusa, egyenes beszéde, a könyv átlátható szerkezete, és az Olvasót mindig figyelembe vevő tagoltsága nagyon illik a témához.

Bánki György szerint: Elolvashatjuk egy szuszra, ám valójában érdemes nem siettetni a dolgokat. Akkor módunkban áll ismételni, emésztve magunkévá tenni és gyakorolni az olvasottakat. Minden visszalapozásnál támadhat új gondolatunk. Alig hiszem, hogy van közöttünk olyan, aki ne tanulhatna újat saját kereteinek képviseletéről ennek a kiváló szövegnek a segítségével.

A könyv megrendelhető:

https://www.magyarmenedek.com/products/17598/Enhatarok_-_Nedra_Glover_Tawwab.htm