HANGOLÓDJUNK A SZERETET ÜNNEPÉRE - A HÁLA ÉS A SZERETET

2023.12.22

Minden ember arra van ítélve, hogy teremtsen. És mindenki azt teremti ami a szívéből kiárad... 

Például a hála csak egy becsületes ember szívébe képes beköltözni. Mert a hála a belbecs egyik legszebb ékszere, amit a becstelen szív kivet magából. Mivel a becstelen szív harcban áll önmagával, ezért az egész világgal harcban áll!

Pedig a becstelen szív csak a saját értéktelenségét visszhangozza, azt hogy itt nincs helye az igazi belső értékeknek. Mivel nem tudja becsülni önmagát, ezért másokat sem becsül, ezzel kész arra, hogy a dühével ami alapvetően önmaga ellen szól, minden értéket tönkretegyen amivel találkozik, legyenek azok őt szerető szívek, vagy gazdag látszólag gondtalan élet, a becstelen ember körül minden érték porrá és hamuvá válik.

A becstelen emberek ezért teszik tönkre a saját életük után akár az egész világot ha lehetőségük van rá, mert nem tudnak mást tenni csak kivetíteni a saját értéktelenségüket. Minden szavuk és tettük a saját értéktelenségük visszhangja.

Ebből kiútként az első lépés lehet, ha megtanulod értékelni azt amit adott neked a világ. Ha képes vagy a hálára, az a belső értékeid felfedezésének első lépése, ami segíteni fog, hogy egyre több és több örömöt és boldogságot vegyél észre a világban!

Ha megtanulod értékelni azt amid van, akkor az irigység és a neheztelés súlya helyett, a hála gyógyító érzése jár át, és könnyűvé tesz.

Ha megtanulod értékelni azt amid van, az viszont csak egy lépés, és nem több, a tudatosság útján.

Mert igazi értéke ezen a világon a szeretetnek van.

A többi dolog csak annyit ér, amennyit éppen gondolsz róla...

Az a szív amelyikben szeretet van, azért a legnagyobb érték, mert a szíved teremthet haragot és értéktelenséget, de teremthet szeretetet és igazi belső értékeket is, a döntés csak rajtad áll!

Mert minden ember mérlegel, cselekszik, és ezzel teremt...

Juhász Zsolt