GRANDPIERRE ATILLA - MI AZ A RÉVÜLÉS?

2023.04.07

  Mi az a révülés, miként kapcsolódik az ember a Természetes látásmódhoz, saját énjéhez, közösségéhez, és hogy éli meg mindezt napjainkban?

"A sámán vezette a legfontosabb csoportos cselekvéseket, például egy éjszakán át tartó gyógyító szertartást, melynek során a szellemvilágot közvetlenül is érzékelhették a résztvevők. Dobolás és eksztatikus tánc, valamint a sámán drámai beszámolója a szellemvilág erőivel való találkozásáról, meggyőzte a hallgatókat, hogy ő sikeresen harcolt a szellemvilág gonosz erőivel, és visszaszerezte a beteg elrabolt lelkét a szellemektől." (Winkelman, 2002, 2004. / idézve Hoppál Mihály "Sámánok világa" c. könyvéből.

A VÁGTÁZÓ CSODASZARVAS a magyar népzene legősibb rétegét, a szkíták, a hunok, az eurázsiai lovasnépek mágikus népzenéjét eleveníti fel, azt az elemi erejű, öntörvényű népzenét, amit Bartók "igazi parasztzene"-ként fedezett fel a "A népzene forrásainál", "A magyar népzene" és a "Mi a népzene?" c. tanulmányaiban.

Grandpierre Atilla több évtizeden át kutatta és gyűjtötte az egész eurázsiai puszta, az ősi Kárpát-medence, Közép-Ázsia, Mongólia, Kína és India népzenéjét, és mára összeállt egy egységes zenei világ, amit a 2005-ben alakult Vágtázó Csodaszarvas zenekarban zenélő 10 kiváló népzenész hasonló tapasztalataival ötvöz és ad elő legközelebb május 6-án. a Kondor Béla Közösségi Házban.

További infó:

https://kult18.hu/esemeny/kondor/20230506-a-magyar-undergruound-nagy-alakjai-iv/?fbclid=IwAR1qUK_FqPKyOyG1GcyLJAvJSESZ8PHXph_B5FK1-6QUtqa9E4-KEcQ6ORU