GRANDPIERRE ATILLA - AZ ŐSI MAGYARORSZÁGTÓL A MAGYARSÁG JÖVŐJÉIG

2024.03.09

 Milyen jövő vár a magyarságra és az emberiségre? Korunkban a hosszú távú fenntarthatóság követelménye minden nemzet fennmaradásának legfontosabb kérdésévé vált. S bár e téren is szinte teljes a zűrzavar, a bizalmatlanság és a sötéten látás, a helyzet nem reménytelen, hiszen az emberiség az őstörténelem korában még nem a mai, fenntarthatatlan utat járta. 

 Ha megértjük, milyen utat jártunk, amíg még rendben voltunk, és ennek megfelelően átalakítjuk mai élet- és világfelfogásunkat, rendbe hozhatjuk az életünk és nemzetünk útját.

 A csillagász Grandpierre Atilla négy évtizedes munkával jutott el a Világegyetem lényegéig, a Természet egészét átfogó természettudományig. Ez az átfogó tudomány adta kezébe a kulcsot a magyarság és az ősi Eurázsia őstörténelmének jelképrendszeréhez, amely viszont az ősi világnézet jelképekbe foglalt rendszere. Ennek alapján foglalta össze "Ősi Magyarország" című könyvében a magyarság ősi világnézetét és ősműveltségét.

 Ez az ősműveltség a Selyemút népeinek közös kincse. Ez az átfogó tudomány nyitja meg az utat a hosszú távú fenntarthatóság felé.

Az Ősi Magyarországtól a magyarság jövőjéig címmel tart előadást Gárdonyban Grandpierre Attila.

Nem először érkezik a gárdonyi Nemzedékek Házába az író, zenész, csillagász és fizikus, aki ezúttal a Hazatalálás sorozat részeként érkezik a velencei-tavi városba. A számos kötetet publikált jeles gondolkodó, az Ősi Magyarországtól a magyarság jövőjéig címmel tart előadást, Február 16-án, pénteken 18 órakor. 

https://www.facebook.com/events/2400098803712181/