GÉCZY GÁBOR - A VILÁGKÉPEKRŐL

2023.11.14

A MAG szó a Mintaként Alkalmazott Gondviselés elnevezést rövidíti, de ahogy Géczy Gábor fogalmazott, benne van a névben az a stratégia, amit a természet használ a túléléshez.

"Ha közelít a sötétség, jön a tél, a teremtés összegyűjti az élet továbbviteléhez szükséges legfontosabb anyagokat, tudást, energiát, és magokat alkot. Ezek a magok hosszú ideig – néha évezredeken keresztül – őrzik az élet mintáját, majd ha újra kedvezővé válnak a körülmények, kicsíráznak és újjáteremtik az életet.

A magyar nép nevében (azaz feladatában) is benne van a mag" – fogalmazott a MAG alapítója.

Géczy Gábor itthon és világszerte tartott előadásokat, munkásságának egyik gyümölcse a Pest megyei Monor és Gomba között általa alapított Magfalva, ahol a gyakorlatban is bebizonyította, hogy lehetséges természetközeli, emberi életet élni.

A lényeg ebben az előadásában is, a minta! Mert az élet nevű rendszerben minden résztvevő, mintákat követ! A növények, az állatok, az emberek, de ezek közül csak az utóbbi képes magától huzamosabb ideig rossz mintát követni…

Gábor mindent megtett hogy megtalálja a jó mintát, a helyes utat.

Az előadás Kecskeméten a Pedagógiai Intézetben hangzott el 2005.10.21-én.

Sajnos nem teljes, mert a felvétel DVD lemeze használt és igen karcos volt, így az utolsó néhány perc elveszett. Ettől függetlenül - mint mindig - sok, hasznos és aktuális tudnivalót, gondolatot tartalmaz Gábor Ég szülte fáját c. előadása: