EGY NÉMET KUTATÓ CSOPORT ÚTSZÉLI NÖVÉNNYEL GYŐZTE LE A COVIDOT

2023.03.09

 Egy kicsit olyan az egész mintha a természet fricskát akart volna mutatni a nagyképű emberiségnek azzal, hogy dollár milliárdokat költöttünk valamire, amit egy mindenütt megtermő, szinte kiirthatatlan gyomnővény egy pillanat alatt megold, mondhatni ingyen...

 A Freiburgi Egyetem kutatási eredménye szerint, ugyanis a gyermekláncfűlevél-kivonat megakadályozza, hogy a tüskefehérjék az ACE2 sejtfelszíni receptorhoz kötődjenek. Tehát a SARS-CoV-2 mesterségesen előállított tüskés fehérjéit egy közönséges "gyomnövénnyel" lehet megállítani, amely minden évben a mezőkön vagy a gyepen nő.

 Egy német egyetemen a (Molecular Preventive Medicine, University Medical Center and Faculty of Medicine - University of Freiburg, Engesserstrasse 4, 79108 Freiburg, Németország) végzett tanulmány szerint a közönséges gyermekláncfű (Taraxacum officinale) képes megakadályozni, hogy a tüskés fehérjék az ACE2 sejtfelszíni receptorokhoz kötődjenek az emberi tüdő- és vesesejtekben.

 A növény szárított leveleiből nyert vizes alapú pitypangkivonat hatásos volt a D614-es tüskefehérje és számos mutáns törzs, köztük a D614G, N501Y, K417N és E484K ellen.

 A kutatók egy vizes alapú pitypangkivonatból származó nagy molekulatömegű vegyületeket használtak, és emberi HEK293-hACE2 vesesejteken és A549-hACE2 TMPRSS2 tüdősejteken tesztelték őket.

 A pitypang blokkolta a fehérje-fehérje kölcsönhatásokat a tüskefehérje S1 alegysége és a humán ACE2 sejtfelszíni receptor között. Ez a hatás érvényes volt a forgalomban lévő uralkodó variánsok, köztük a brit (B.1.1.7), a dél-afrikai (B.1.351) és a brazil (P.1) variánsok spike protein mutációival szemben is.

 A pitypangkivonat megakadályozta, hogy a SARS-CoV-2 tüskés pszeudotípusú lentivírus részecskék a tüdősejtekhez tapadjanak, és leállította az interleukin-6 kiválasztásának nevezett gyulladásos folyamatot.

 Mivel a vizsgálatot in vitro végezték, további klinikai vizsgálatokra van szükség annak megértéséhez, hogy a pitypangkivonat hogyan szívódik fel és hasznosul a legjobban az emberi szervezet biológiai rendszereiben.

Tehát a gyermekláncfű kivonat blokkolja a SARS CoV-2 tüskefehérjéinek mindenféle változatát, és így sikeresen akadályozza meg betegség terjedését. Úgy tűnik, mivel a vakcinák gyengítik az állományimmunitást, hozzájuk képest a természetes gyógynövények valódi megelőzést és erősebb immunitást ígérnek.

Mind ez tény! De hogy mikor lesz ebből gyakorlat? Nos amíg az oltás ekkora üzlet...