EGY LÁTÓ EMBER ISTENRŐL ÉS A HÁBORÚRÓL...

2024.03.23

Sokan mondják: Ha valóban létezik Isten, akkor miért engedi azt a sok gonoszságot, bűnt és háborút a földön?

Egyszerűen azért, mert meg kell ismerned mindent, ami a lelked mélyén lakozik. Azért vagy itt a földön hogy tanulj! Ez az élet értelme!

Az sok-sok gonoszság, bűn és háború, mind-mind ott van az emberi lelkek bugyraiban. Onnan szabadul rá a világra azért, hogy megtapasztalhassa mindenki hogy mi a valódi gonoszság, hogyan rontja meg a lelket a bűn, és hogyan pusztít el minden értéket egy háború...

Mert amíg csak beszélsz, abból nem lesz megélt, vérrel átitatott, a lelket átégető tapasztalat. Aki már sok-sok életet leélt, annak a lelkébe már beleégett a gonoszságról, bűnről és háborúról való tapasztalat, ezért tudja mik ezek, és nem kívánja senkinek. Ez a valódi tiszta szándék!

A fiatal lelkek viszont tapasztalni akarnak! Alapból persze ritka a direkt háború párti ember; A legtöbben csak beszélnek róla és más farkával vernék a csalánt: Küldjünk nekik fegyvereket, segítsük őket a harcban – mondják, s már el is kötelezték magukat egy jó kis háború mellett, amiben ők kívülállónak tartják magukat. Mert a gyenge, fejletlen lélek folyamatosan hárítja a felelősséget, de az élet nem ad kegyelmet amíg hiányzik a tapasztalat!

Mert azt hogy belépsz az élet háborújába, eldöntötted amikor leszülettél. Innentől viszont tudatos döntés csak egy van, megteremti a békét! Azt hogy készen állsz abból veszed észre, hogy egyszerűen megtisztulnak a szándékaid. Mert csak a tiszta szándék tudja a szívet és az észt egy irányba fordítani! A valódi béke, aminek a lényege a szív és az ész egyensúlya, csak tiszta szándékú emberben jöhet létre!

A következő felismerés, hogy csak a tiszta szándékú szabad akarat teszi valóban jót! Csak az ő cselekedeteikből lesz egyensúly!

A többi csak beszél róla. Persze már az is valami, hiszen egy csomó rabszolga teszi és hirdeti a rosszat; De a lényeg, hogy meg kell ismerned mindent, ami a lelked mélyén lakozik.

Ez az élet értelme, és ezért engedi Isten azt a sok gonoszságot, bűnt és háborút.

Mert egyszerűen azért vagy itt a földön hogy tanulj...

MINDENÉLŐ