EGY LÁTÓ EMBER AZ ÉLET ÉRTELMETLENSÉGÉRŐL

2023.04.07

 A mai emberiség véleményvezérei szinte egytől-egyig frusztrált, tudat-hasadt emberek, akik az állapotuk reménytelenségét vetítik ki a környezetükre... ha vezető pozícióban vannak a tőlük függőkre, az országukra, s mivel minden frusztrált lény egomániás, az egész világegyetemre. 

 Mivel a frusztráltság a tudat beszűkülésével jár, ettől teljes mértékben meg vannak róla győződve, hogy amit látnak, az az egyetlen és megváltozhatatlan valóság, így fel sem merül bennük a felelősség, hogy lehetne szebb is, jobb is, csak rajtuk múlik… 

  De nem az a legdurvább, hogy fogalmuk sincs róla hogy amit átélnek az csak és kizárólag a saját életük értelmetlensége! Hanem az, hogyha bárki megpróbálja nekik ezt elmagyarázni, attól azonnal dührohamot kapnak! Aki céloz rá, vagy szóba hozza a felelősségüket, azt rögtön ellenséggé nyilvánítják, nem áll messze tőlük hogy megöljék! 

 A fentiekből nyilvánvaló, hogy ahol ilyen emberek diktálják a feltételeket, a környezetük szinte reménytelen helyzetben van. Hiszen egy beszűkült tudat hogyan jöhetne rá arra, hogy amibe kollektíven nézünk, az csak egy tükör. A meggyőződéseink, szándékaink és tetteink tükre; És ahhoz hogy valami változzon, a szándékaikon és a tetteiken kell változtatni... Amíg a tudat beszűkült állapotban van, a szenvedés csak egyre nagyobb lesz, és jó néhány léleknek el kell menni a falig hogy felébredjen benne a vágy a változásra. Mert ebben a helyzetben, a változásra való vágy az egyetlen barátunk! Hiszen a világszellem mindenkit oda segít, ahová a vágyai vezérlik, hogy tapasztalhasson! Az alantas vágyak mindig alantas helyzeteket teremtenek, a fennkölt vágyak pedig felemelnek! Ebből következik hogy akit alantas vágyak vezérelnek az mindig egy alantas, értelmetlen életben fog hinni, szemben azzal, akit már tiszta, szeretet teljes vágyak, egy tiszta szeretet teljes értelmes élet felé vezetnek; ahol nyilvánvaló az élet értelme... 

 Ami nem más, mint ami minden lélek végső vágya sok-sok tapasztalaton, életen át! Megtalálni a bennünk élő tökéletesség vágyának célját, ami a saját tökéletességünk!

 Amit keresel ott van benned...

 Mindenélő