DEMOKRÁCIA AZ ELMÉLETBEN ÉS A GYAKORLATBAN

2023.12.12

 Az elmélet és a gyakorlat nem ugyanaz. Ennek az eredménye, hogy gyönyörű szép elméletekből, a gyakorlatban pusztító ideológiák lesznek. Nézzünk meg erre egy gyakorlati példát:

 Az egész nyugat társadalmi berendezkedése, elméletben a szabadságot, a gyakorlatban viszont a nyílt pénzhatalmi terrort, a pénzügyi abszolutizmust szolgálja! Néhány ember a tulajdonosa már szinte az egész bolygónak, akik feltett szándéka, hogy addig facsarják az erőforrásokat, amíg van mit elvenni az emberektől és a földtől.

 Mindeközben persze mindenki azt mond és tesz, amit akar, amíg hajlandó szolgálni az u.n. szabad tőkeáramlást! Azt a szabad tőke áramlást, amit viszont nyilvánvalóan olyan rabszolgák irányítanak, akik pénzért bármire hajlandók, ezért nem lehet őket szabad embereknek nevezni!

 Aki már mindent eladott, a tiszta- levegőt, -ivóvizet, -földeket, -lelkét, annak valóban mindent szabad, de mit ér az a szabadság aminek ez az ára?

 Nézz körül, ha az igazság és a pénzhatalmi érdek találkozik a "szabad világban", melyik érvényesül?

 Elméletben szabad vagy. De a gyakorlatban rabszolga; aki azért robotol, hogy a pénzügyi abszolutizmust irányító elit, realizálni tudja a maximális profitot, bármi áron...

Mindenélő