CSAK AZ A SZERETET LÉTEZIK AMI BENNED VAN

2023.07.22

 A szeretet, maga az élet alapmintázata. Hiszen Ideális esetben, minden élet vele kezdődik, (szerelem) azután minden ide leszülető lényt a legmagasabb szintű szülői, anyai szeretet fogad, táplál, nevel, óvja lépteit éveken- évtizedeken át. Mert a szeretet és a belőle fakadó emberség nélkül, az élet tényleg egy értelmetlen vergődés ‒ nem véletlen hogy a materializmus ezt tanítja, hiszen ez a szeretetlenségben élők napi tapasztalata az életről.

Mert aki képtelen megélnia szeretet az mindig egy olyan minta szerint él, amiben semmi sem elég jó, semmi nem elég szép, sőt semmi nem elég, mert mindig ott van az érzés, hogy valami hiányzik az életből. Aki e szerint a minta szerint él, az mikor uralkodik, akkor is rosszabb mint egy koldus, aki folyton csak mások értékei után vágyakozik. A legtöbbször azt hiszi a figyelem ami felé fordul a szeretet, így az élete a magamutogatásról, még rosszabb esetben a koldulásról, a haragos követelőzésről, zsarolásról szól, hogy valaki figyeljen végre rá. (Lassan hétköznapi dologgá válik amikor a szeretet koldusa az öt perc hírnév és figyelem miatt akár ölni is képes.)

Mert a benned élő szeretet, egy saját értékein alapuló fejedelmi mintát hoz létre. A szeretetlenség pedig a figyelemért ácsingózó koldusok hadát. ‒ Vajon a két minta közül, melyik méltó arra, hogy kövessék az emberek?

Mert az emberi társadalmakban mindig is ennek a két követendő mintának a harca zajlott, amiben a tömegek ösztönösen, inkább a felülről, a hatalom nyomása felől érkező mintát követik!

A mai társadalomban pedig nyilvánvaló igazság, hogy egy csomó koldus, szó szerint orránál fogva vezeti az emberiséget amikor a hatalmat gyakorolja és vezetőnek, vagyis követendő mintának adja ki magát. Persze a cselekedeteik leleplezik őket! Itt a harcba a koldusok oldalán a materialista tudomány nevű szekta is beszállt, hiszen azt tanítja, hogy az érzések irracionálisak (persze mert rosszak)! Amiket vegyi anyagokkal kell megváltoztatni, vagy kiiktatni. így lesz a jelszó, aminek a zászlaja alatt nyugodt szívvel gyülekezhetnek: A nem számít mit érzel! ‒ S ha ez a jelszó van érvényben, akkor az hogy az élet egy rendszer, ahol az érzések, köztük a szeretet a rendszer jelzései az élőlény felé, fel sem merülhet...

Ami ebben a legszomorúbb, hogy ma ez, vagyis a koldusok látásmódja a hivatalos, a támogatott. Iskolák, egyetemek ezrei ontják magukból az ezzel a látásmóddal felvértezett "tudósokat", akik aztán napi valósággá teszik mindenki számára az érzések, és vele az élet értelmetlenségébe való hitet!

Í gy jön létre a földi pokol, ahol a mai emberiség legnagyobb része tengeti az életét, és ahol az emberek csak egyetlen dologban értenek egyet! Mégpedig abban, hogy őket nem szereti senki. - Közben az, hogy ők is elkezdhetnének szeretni, az eszükbe sem jut. Hisz ha lenne bennük szeretet rögtön észrevennék, hogy az a hely ahol élnek csak azért vált pokollá, mert ők tették azzá...

Mert csak az a szeretet létezik ami benned van! Akiben van szeretet az a saját értékeiben bízó, kiáradó, fejedelmi minta szerintél ‒akiben viszont nincs, az mivel azt érzi hogy az élet értelmetlen egy olyan mintát terjeszt, amiben az életből csak kivonni, elvenni lehet, és ez az a minta ami lassan felszámolja az életet a föld nevű bolygón...

Juhász Zsolt

Részlet az IGAZSÁG AZ EMBERRŐL című könyvből a teljesség igénye nélkül...