EMBER ÉS A TERMÉSZET

2023.02.26

A mai emberiségnek azért titokzatos a TERMÉSZET, - mert a történéseinek egy részét TERMÉSZET-ESNEK veszi, viszont mindeközben figyelmen kívül hagyja azt, hogy a TERMÉSZET minden lépésének konkrét célja van!
Ráadásul van egy lényeges érdekkülönbség a TERMÉSZET, és a mai ember céljai között: Az ember igába szeretné hajtani a TERMÉSZET-ET, - hogy az az önző céljait szolgálja, - a TERMÉSZET viszont nem akar engedelmeskedni - egyszerűen azért, mert az Ő célja más!

Mert a TERMÉSZET célja az EGY-EN-SÚLY!

S amíg az emberiséget önző célok vezérlik, addig mindig harcolni fog a TERMÉSZET EGY-EN-SÚLYT teremtő erői ellen! Ráadásul az embert sújtja még egy ősi átok; - ami arról szól, hogy ami TERMÉSZET-ES, azt hajlamosak vagyunk észre sem sem venni!
Amíg nem döbbenünk rá, hogy a TERMÉSZET semmi más, csak az EGY-EN-SÚLY-RA való törekvés, hogy minden ami TERMÉSZET-ES az EGY-EN-SÚLY-RA, s vele harmóniára törekszik; - s hogy ez az ami megnyugtathatja az összezavart elmét és a nyughatatlan szívet, nyugodt, harmonikus érzéseket adva az emberi léleknek, - addig nem fogtunk fel semmit a világ LÉNY-EGÉBŐL, TERMÉSZET-ÉBŐL! - Mert amíg nem tudatosítjuk, hogy csak az érheti el az EGY-EN-SÚLYT, a harmóniát aki törekszik rá, addig a TERMÉSZET-ELLENES gondolataink és cselekedeteink, mindig visszafordulnak ellenünk, s leckét adnak nekünk a saját TERMÉSZET-ELLENES teremtésünkből!

Részlet "A ROVÁS JELRENDSZER MINT ÚTIKÖNYV AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ" című könyvből...