BÍRÓ LAJOS - ŐSTÖRTÉNETÜNK LÉNYEGE

2023.04.28

  Bíró Lajos előadása, nem csak amit mond, hanem maga a gondolkodásmód, ha a szíveddel fordulsz felé egy belépőpont! Ha rá tudsz hangolódni, szinte egy beavatás, ami kivezethet a belénk nevelt önmagunk ellen fordulásból…

 Ha viszont leragadsz az elmédnél miközben hallgatod, bármilyen tisztán érted az elhangzottakat, a lényeget nem értheted meg…

 A magyarságot az évezrede tartó idegen gyarmatosítás, a folyamatos átnevelés elidegenítette önmagától…

Csak akkor jöhetne el a felszabadulás órája, ha e rendszer áldozatai fellázadnának ellene. Amire a tömeges elbutulás, a sok évtizedes/évszázados módszeres agymosás és kondicionálás miatt kicsi az esély. A pária-létbe süllyesztett, megfélemlített emberek legfeljebb maguk ellen fordulnak (öngyilkosság, alkoholizmus, abortusz, stb.) vagy egymást pusztítják el. A magyarság is mérhetetlen távolságra került önmagától, eredeti Nap- és fényvallásától.

Magyarország, mint a világ nagy része, tehetetlenül sodródik ebben az ember-, élet- és lélek-ellenes borzalomban.

 Hamvas Béla 1936-ban felállított diagnózisa (amit ostobaság magyarellenességnek bélyegezni) nemcsak hogy ma is helytálló, de még súlyosbodott is. Mint írta, "e szélcsendes félhomályban alvó földön istentelen nép lakik… ezért él itt mindenki külön és egyedül, és a másikat nem érti… és ezért tépik szét szomszédai és a kalandor hódítók."Hamvasnak a közösség hiánya, a szeretetlenség fájt, ahogy minden lelki embernek ez fáj. "Ez az alvók, a félholtak országa, ahol az emberek álmukból fel sem ébrednek, és úgy halnak meg." Jó volna felébredni végre! Szeretet-alapú, közösségi és egyben az egyéni értékekre épülő társadalmat kellene létrehozni, ami persze az emberi tudatszint megemelkedésével, sok-sok egyéni felébredéssel lenne lehetséges. 

 Ez lenne a jó irányú és legnagyobb sorsfordító lázadás, mert elviselhetetlenné válik már az emberek és a nemek elidegenedése, elkülönülése, a pusztító közöny és érdektelenség.