BAKOS ATTILA - KARMA VAGY (ÉS) EVOLÚCIÓ

2023.07.14

A politikai propagandától a fogyasztói kultúra, nyomulásáig rengeteg területen van szándék arra, hogy szétzilálják, mentálisan megtörjék, lenyomják az ember tudatosságát. Az alternativ döntéseink ilyenkor ezer és ezer utat képeznek az elménkben, amitől elveszettnek, a kósza szélre bízott levélnek érezzük magunkat, és meggyőződésünkké válhat, hogy a helyes út nem is létezik.

Ezzel szemben a jóga pszichológiájában központi helyet foglal el ez az elmélet, miszerint több különböző létezési szint van, és mindegyik képes megfigyelni és ellenőrizni az alatta lévőt. A jóga és meditáció munkája és játéka, a magasabb szintek szisztematikus felfedezése, fejlesztése és a velük való kísérletezés, ami elvezethet a kósza szél által sodort levél állapotából, az olyan tudatos döntések sorozatáig, amik megteremtik a szuper-tudatos, a célját világosan látó és érte tenni képes embert…

Forrás és további információk:

https://youtube.com/@NaradaVedikusAkademia

https://www.danvantara.hu/szerzok/bakos-attila

Az oldal egy olyan közvetítő felületté szeretne válni, ahol rendszeresen egy térben jelenhetnek meg hétről hétre a magyarság egységéért dolgozó legkiválóbb példaképei, tanítói, ezzel is erősítve az összetartozás élményét.

Hiszen mi a dolgunk?

Őszintén egymás szemébe nézni, a többieket is felemelni?

Vagy szemlesütve áskálódni, a másikat lenézni, lefelé nyomni, széthúzást gerjeszteni?

Akik ebben a rovatban megjelennek, mintaként szolgálnak időtlen dolgokat képviselve, így évekkel ezelőtt megjelent dolgaik, sem vesztettek semmit az aktualitásukból.