AZT HISZED SZABAD VAGY? (EGY LÁTÓ EMBER A SZABADSÁGRÓL)

2023.03.27

 Az ember nevű lény miközben azt hiszi hogy ismeri a való világot, megelégszik a valóság egyfajta korlátozott magyarázatával; Ami a belső párbeszédünkön keresztül, folyamatosan befurakszik közénk és a valóság közé! 

 

 Ha képesek vagyunk tárgyilagosan nézni akkor látnunk kell, hogy igazságként ünnepelt gondolataink a valóságban, kívülről belénk oltott meggyőződések! A nemi, etnikai, politikai, vallási, esztétikai, erkölcsi hovatartozás, mind az elme háborújának lövészárkai, a hamis ego kedvenc játékszerei.  


 Ezért van az, hogy amikor az elme háborújában élő emberek hitrendszerei összecsapnak, képesek lemészárolni egymást mert a másik rosszul ejtette ki Isten nevét.

 Az elme börtönének falai látszólag vastagok és jól szigeteltek, anyaguk előítélet, nagy zsivaly-zaj és másodkézből származó információ, amit a folyamatos sulykolás, az ismétlés tesz szinte áttörhetetlenné.


 Csak egy dolog van ami képes szertefoszlatni ezt a falat; És ez a jelen pillanat intenzív megéléséből származó belső csend. (Ezért irtózik a csendtől minden hatalmas egó.)

Mert a valóság az mindig a jelen csendjében van! Az elme viszont folyamatosan ingázik a múlt zajos terhei és a jövő hangos ígéretei között, s képtelen arra, hogy megélje a jelen pillanatot...

 Ezért az elme börtönében a jelen csak egy apró alig látható ablak, ami az évek során csak egyre homályosabb, szennyezettebb lesz, egészen a halál pillanatáig...

 Pedig ez az ablak az egyetlen kivezető út, az elme zsarnokságának zárt ajtókkal védett birodalmából.

 Ha igazán szabad akarsz lenni, kezd el tisztogatni ezt az ablakot...

Mindenélő