AZ ÉLET CÉLJA - A FEJLŐDÉS VAGYIS EVOLÚCIÓ

2024.04.09

 A tudomány mai állása szerint, az élő és az élettelen anyag között is a leglátványosabb különbség, hogy az élettel egy nagyon intenzív céltudatosság jelenik meg, a lassan és látszólag véletlenszerűen változó anyaggal szemben! Ebben a folyamatban már maga a minket körülvevő természet is, egy zseniálisan intelligens kémiai labor, ami nap mint nap megold egy sor célirányos feladatot az élet fenntartásának és fejlődésének az érdekében.

Az első célirányos feladat, a fizikai környezet egyensúlyának megteremtése!

A következő célirányos feladat, az élőlény külső és belső, azaz testi lelki egyensúlya, ami segíti a vágyakat és megteremti az életkedvet, amik nem fizikai tulajdonságok, mégis elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott, harmonikus élethez.

A harmadik célirányosnak tűnő feladat, az egész élővilág látszólag kaotikus interakciójának a végeredménye! Ami egy évmilliárdos körforgás, veszteség nélküli egyensúlyállapotban tartva!

Mindezt megteremteni és fenntartani nyilvánvalóan túlmutat a mai emberi tudatosságon, hiszen a mai ember úgy viselkedik mint ennek az évmilliárdos áldott egyensúlynak a legnagyobb ellensége!

Az ebből következő jól feltett kérdés viszont az, hogyha ezek célirányos dolgok, akkor vajon Ki, vagy Mi akar fejlődni az élet nevű rendszeren keresztül?

A válasz erre is teljesen egyértelmű, nyilván az, a SZELLEMI ERŐ, aki, ami, létrehozta a rendszert! Hiszen aki létrehoz egy rendszert az mindig azért teszi, mert célja van vele!

A következő jól feltett kérdés akkor ez: Mi szüksége van egy olyan szuper fejlett lénynek, aki olyan bonyolult rendszereket képes tervezni és kivitelezni mint az anyagi világ és benne a földi ökoszisztéma, arra a fejlődésre, amiben olyan látszólag primitív létformák vesznek részt, mint egy földigiliszta, vagy egy aranyos, de a világ nagy dolgaihoz nyilván nem értő mókus? (S még sorolhatnánk a több millió földi létformát.)

A válasz erre, a rendszer maga! Hiszen a rendszerben, vagyis a földi ökoszisztémában minden résztvevő létforma konkrét célokat szolgál! Ebből következik, hogy minden benne részt vevő létformára, (vagyis a mókusra, földigilisztára stb.) szükség van a rendszer kifogástalan működéséhez! Ezért nyilvánvaló, hogy az őket létrehozó, szellemi erőnek szüksége van az általuk felhalmozott tapasztalatokra is, hiszen csak ezeken a begyűjtött tapasztalatokon keresztül fejlődhet a rendszer. Ez a modern ember által felfedezett evolúció, vagyis a törzsfejődés lényege.

Juhász Zsolt