AMIT NEM TANÍTANAK AZ ISKOLÁBAN - MI A CÉL ÉS MI CSAK ESZKÖZ?

2023.07.29

 Egy olyan világban, ahol nemhogy az embernek, de minden létrejött részecskének konkrét célja van – vajon miből fakad a mai emberiség nagy részénél tapasztalható céltalanság és a hiábavalóság érzése?

 Abból hogy élsz és célokat kergetsz...

 De kiderülhet, hogy amiről azt mondták neked hogy cél! Az semmi más, csak egy eszköz! Benned pedig fel sem merül egy pillanatra sem, hogy át vagy verve...

 ...Például sehol nem említik, hogy a pénz a befolyás, és a hatalom, attól függetlenül hogy ma egy csomó ember számára célként lebegtetik, csak eszközök, amik célokat szolgálnak!

 Manapság a legtöbb esetben sajnos, a pénz és a hatalom, (mint eszköz) jól láthatóan csak a tisztességtelenséget, becstelenséget, egymás eltiprását, a haszonhajhászást és az egómániát szolgálja...

...Amikor pedig megérkezünk a célhoz, ahol csak kiábrándultságot találunk, már hiába mondjuk, hogy mi tulajdonképpen nem is ide akartunk jönni…

 Például a terroristák, vagy a véreskezű diktátorok mindig roppant céltudatosnak tűnnek. A lényege a tevékenységüknek viszont mindig az lesz, hogy egy jobb világról papolnak, miközben földi poklot teremtenek azzal, hogy nem csak beszélnek, de cselekeszenek is. Így a végén, egy a vérontásra, bosszúra és félelemre épülő világot visznek oda, ahol előtte béke volt… Aztán ott vannak a milliárdos üzletemberek, akiknek a célja látszólag csak a profit, de közben megmérgezik a földet, a vizet a levegőt, felszámolják az életet a bolygón a tevékenységük eredményeként.

 A lényeg hogy volt egy céljuk, (pénz, hatalom, befolyás,) mégis oda juttatják az általuk irányított világot, ahová soha nem akartak menni! Nem veszik észre, hogy hiába voltak céltudatosak, ha mindezzel csak egy eszközt szolgáltak, ők maguk pedig csak bábuk voltak az eszközeik kezében…

 Ezért kell tudatosítani, hogy mi lehet cél, és mi csak eszköz!…

 ...Mint az élet minden területén, úgy az élet érzelmi, vagyis lelki síkján is, a legfontosabb dolog, a cél tudatosítása. Ez teremthet az egészséges emberben lelki egyensúlyt, ami más néven tiszta lelkiismeret.

 Ha nem az egyensúly az, amihez képest valakinek a lelki életét próbáljuk megérteni, befolyásolni, helyretenni, abból mindenképpen káosz és értelmetlenség lesz. A vegyi anyagok célzott használata, hosszú távon azért vezet mindig kudarcélményhez, (vagyis a nyugtatók, kedélyjavítók) mert az ok- okozati láncban, a vegyi folyamat soha nem az ok, hanem már csak az okozat.

 Ha viszont csak az okozatot kezeljük, az olyan mint a folyót megállítani egy gáttal!? Hordhatjuk a köveket egész életünkben, amíg az ok nem szűnik meg, a folyó mindenképpen tovább fog menni. Csak a katasztrófa beköszöntét odázzuk el néhány nappal, és lehet hogy még nagyobb bajt okozunk. ‒ Tehát nagyon fontos törvény, hogy az élet lelki síkján, minden döntésünk eredménye egy érzés lesz. A döntés az ok, a vegyi folyamatok pedig elindulnak és létrehoznak egy érzést a döntésünkkel kapcsolatban, s ebből lesz az okozat, ami a jó, vagy rossz lelkiismeret.

 Így az ember lelki élete, tűnjön bármilyen kaotikusnak is, ugyanúgy az ok- okozat fogja, mint a kilőtt nyíl ami a célja felé tart.

 Az ember minden döntése egy-egy nyílt válasz az univerzum azon burkolt kérdésére, hogy: Jó vagy rossz érzéseket akarsz magad köré gyűjteni? ‒ A döntéseinket kísérő érzések, a világmindenség ingyenes ajándékai, amikből egytől egyig valódi, átélt tapasztalat lesz.

 Aki egészen érzéketlen, vagy vegyi anyagokkal érzéketlenné teszi magát a lelki, érzelmi sík rezdüléseire, az képtelen lesz tanulni a leckéből amit kap, így az fogja hinni az élet értelmetlen.

 Ami ebből a tanulság, hogy az élet nevű folyamat minden pillanatban kész arra hogy tanítson nekünk valamit a titkairól, a kérdés ezután csak az, hogy mi készek állunk e tanulásra?

 Részlet az IGAZSÁG AZ EMBERRŐL című könyvből, ami egy tankönyv az igazi nagybetűs EMBERRÉ váláshoz, és amiben ott van az is, hogy ezen az úton mik a valódi célok, és mik csak eszközök...