A PÉNZ MINDENHATÓSÁGÁBAN CSAK A KOLDUSOK HISZNEK

2023.06.05

Ebből következik, hogy ma koldusok kezében van minden hatalom, ők irányítják az emberiség sorsát...

 Észrevetted már hogy olyan ez a mai civilizáció, hogy az emberek csak a rossz és a még-rosszabb között választhatnak? Azzal áltatnak hogy szabad vagy, holott olyan véleményterrorban élsz, ahol eltávolították a jó választásának a lehetőségét!

 A véleményterror legfőbb őrei a tévék, rádiók, újságok, filmek, mind koldusok kezében vannak, akik azt sulykolják, hogy itt a pénz a mindenható! A világban amit teremtenek elismerést, szabadságot, és vele jó érzéseket csak pénzért lehet venni!? De mivel soha senkinek, még a milliárdosoknak sincs elég pénze, már kész is az ördögi kör...

 Pedig a nagybetűs IGAZSÁG az, hogy a pénz nem lehet cél, mert a pénz csak egy eszköz! Ami attól függően teremt jó vagy rossz érzéseket, hogy mire használják. Amikor csak az a cél, hogy még több pénz legyen, akkor az nyomort, fájdalmat és rossz érzéseket teremt.

 - Nézz körül és láss!

 - Amíg ebben az ördögi körben ragadsz hiába lesz egyre több pénzed, cserébe nyomorultabbnak fogod magad érezni a legszegényebb földönfutónál.

 Így a pénz mindenhatóságában, csak a koldusok hisznek. Mert ha elhiszed hogy csak a még több pénz az egyetlen cél, elszalasztasz minden értelmes dolgot amiért amúgy élni érdemes! 

 A becsület, a tisztesség, a jól elvégzett munka és az érte járó elismerés, mind-mind a fejlődést segítő jó érzések, amik a pénz utáni hajszában felőrlődnek. Ami marad, az meg csak a rossz és még-rosszabb vetélkedése hogy ki a legrosszabb...

 Volt idő, amikor a nagy jellemeket követték az emberek, ma a buta és gonosz koldusokat!

Fejre állították a világot, de még mindig van remény, hiszen te döntesz, hogy számodra mi a fontos, melyik világot erősíted, építed: 

  Az értelmes célokkal telit, vagy a céltalant?

  A lélekemelőt, vagy a lélektelent?

 Mert a pénz csak egy eszköz! 

 Ami jó célt, egyensúlyt és vele jó lelkiismeretet ugyanúgy szolgálhat, mint rosszat...

Juhász Zsolt