A LÉTEZÉS MINDEN TITKA - A JIN ÉS A JANG NAGYKÖNYVE

2024.03.25

 Vannak dolgok amiket jelentőségteljesnek hiszünk, gondolunk, és néhány napig, hónapig azok is, de aztán kiderül hogy nem is fontosak, és érdektelenné válnak. Ez azért van, mert a létezés alapja a változás, és nagyon kevés dolog van ami örökérvényű, egyetemes, és minden égtájra, korra, és egyénre érvényes, amíg világ a világ.

Ezen kevés dolgok egyike a Tao és vele a legbölcsebb Kínai filozófia tanainak alappillére, a JIN és a JANG törvénye.

A napokban jelent meg egy zseniális hiánypótló és összefoglaló mű magyar nyelven, "A JIN ÉS A JANG NAGYKÖNYVE"  

A JIN-JANG ÉRTELMEZÉSE

A jin-jang lehetővé teszi számunkra az univerzum egyensúlyához való igazodást, hogy kijavítsuk az életünk egyensúlytalanságából származó problémákat.

A tanulmányozásával jobb belátást nyerhetünk az egyetemes mintákról, magyarázatot a természeti jelenségekről, és a hit szerint, megjósolhatjuk és előre láthatjuk a természeti eseményeket. A jin-jang az Út (tao) megtestesülése, és az a személy, aki követi az Utat, meglovagolja a természet egyetemes törvényeit, és egyenesen égi hatalmat kaphat.

A JIN-JANG CÉLJA

A célja az alábbi területekre bontható:

- a jin jang intellektuális rendszerének a megértése

- a csi mint életenergia használata

- a belső isteni szellemre való támaszkodás

- a hosszú élettartam elérése és az életcél bételjésítése

- a mennybéli időzítés elsajátítása

- a föld javainak a megszerzése (gazdagság)

- harmóniába kerülés már emberekkel

Azok, akik követik a jin jang alapelveit, pozitív tapasztalatokkal teli életet fognak élni, gyümölcsöző harmóniában a mennyel, a világgal, és más emberekkel...

A JIN-JANG ÉS AZ UNIVERZUM KÖRFORGÁSA

A galaxisok spirálisan mozognak, a bolygók pályán keringenek, az év körök jönnek és mennek, a nappal éjszakává, míg az éj nappallá válik, a virágok kinyílnak, majd elhervadnak, csak hogy újra virágba borulhassanak - az univerzum egésze körforgás. Néha a jang lesz a domináns; míg máskor a jin lesz az uralkodó. Ugyanaz a földterület a tűz vagy aszály martalékává válhat nyáron (jang), és hóval borított vagy özönvízzel elárasztott lehet télen (jin). A jang az élettel, míg a jin a halállal társak. Egyik sem kerül ki egyenesen győztesként, nem is harcolnak egymással, egyszerűen csak egy végtelen körforgásban átadják maguk között az irányítást.

Mindig lesz olyan időszak, hogy a világ inkább jang, vagy jobban jin, de végül újra visszatér vagy az egyensúlyhoz, vagy az ellenkező elemhez.

A JIN-JANG MÁTRIX

Az univerzum a jin a jang és a csí közötti kapcsolatokból áll. Ez, a jin-jang matrixként ismert energiacsatornák hálózata tartja egyensúlyban a létezést. Az ókori kínaiak a teremtést, a mindenséget, a csillagok és bolygók állásától a ház körüli tárgyak elhelyezéséig, a jin és jang közti mozgástól tették függővé.

A jin és a jang és velük a csí folyamatosan mutálódik, és számtalan módon keveredik a létezés megteremtése érdekében.

A VILÁG KÍNAI FELFOGÁSA

A jin-jang nem csupán a természet világát uralja, de a társadalom egészét áthatja, befolyásolva az olyan területeket is, mint a kormányzati rendszerek, a városok és házak formatervezése, az emberi kapcsolatok és a családon belüli pozíciók. Ha a dolgokban a jin-jang energia egyensúlya felborul, az emberiség szenvedni fog! Ha viszont minden dolog a megfelelő arányban és összhangban van, akkor az égi energia jól áramlik, és ezzel beköszön a jólét ideje...

A JIN ÉS A JANG NAGYKÖNYVE, egy átfogó ábrás összefoglaló - útmutató ahhoz, hogy a látszólag homlokegyenest különböző dolgokat, hogyan lássuk a nagy egész harmonikus együttműködésének, és hogyan illesszük bele ebbe a harmóniába a saját életünket...

A Jin-jang nagykönyve

Antony Cummins

Átfogó ábrás útmutató az ellentétek ősi kínai megközelítéséhez.

Hórusz kiadó, 2024

A könyv megrendelhető az alábbi linkre kattintva:

https://www.magyarmenedek.com/products/18880/A_Jin-jang_nagykonyve_-_Antony_Cummins.htm?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwnv-vBhBdEiwABCYQA9xZEyX1MhP3ClW73ohwIxM4Je7c12U_Dd6LrwH49HayuUo-ViTTtBoCQ5cQAvD_BwE