A KULTÚRÁTLANÍTOTT EMBERISÉG LASSAN OLYAN LESZ MINT EGY CSÜRHE?

2024.06.08

A KULTÚRÁTLANÍTOTT EMBERISÉG LASSAN OLYAN LESZ MINT EGY CSÜRHE?

A mai teljesen anyagelvű társadalomban a benne élők észre sem veszik, hogy egyre sivárabbá, silányabbá, embertelenebbé válik a közeg amiben élnek. Csak siránkoznak hogy nem jó ez így, de a saját felelősségük fel sem merül...

"Azok a társadalmak, melyek a világot most uralják, nem igazán "kultúrák". Nincs Isten-tudatuk, hiányzik belőlük a tisztelet, és nem tükrözik az élet lelki értelmezését. A múlt nagy spirituális kultúrái nem léteznek többé, és az életmód, melyet nap mint nap látunk, erkölcsileg üres és mérgező. Degradált kultúránktól csak akkor tudunk szabadulni, ha először is felismerjük, hogy milyen is valójában, és ha megértjük, miért van olyan erős hatással oly sokunkra. Mint lelki harcosok, csak ezután tehetünk bölcs és hatékony lépéseket.

A félelem és a szeretet nem járhat együtt. A félelem fojtogató, önközpontú és külön tudattal rendelkezik, míg a szeretet tág és befogadó, önzetlen és a szolgálatra irányul. Hatékony lelkiharcos csak az lehet, aki megtanul valóban igazi szeretetet táplálni mások iránt, bátor és együttérző, és saját belső képességeire számít első sorban a külsők helyett. Ez lehetővé teszi, hogy mélyebben megértsük saját igazi természetünket, s úgy viselkedjünk, mint Isten szolgái, akik vagyunk. Így erős alapokon állva a tudatnak egy magasabb állapotában, másokat és a világot is szolgálhatjuk e kihívásokkal teli időkben."

Bhakti Thirta Swámi