A GAZDAGSÁG ÁRA

2023.03.23

  Miközben a földön minden percben 11 ember hal éhen, évente 18,4 millió tonna élelmiszer végzi úgy mint környezetszennyező hulladék, csak Németországban.

 Az Oxfam nemzetközi segélyszervezet amerikai irodájának vezetője, amikor bemutatta "Az éhség vírusa szaporodik" című jelentést, elmondta hogy statisztikáik szerint:

 KÖZEL 155 MILLIÓ EMBER ÉL AZ ÉLELMISZER-BIZONYTALANSÁG KÜLÖNBÖZŐ FOKOZATAIN A FÖLDÖN.

 Mind e közben Európában mindenütt: "Amit nem tudtunk eladni megy a szemétbe" - mondja a lenti videóban az ott dolgozó!

 Az Oxfam jelentés felhívja a figyelmet arra is, hogy a globális felmelegedés és a gazdasági nehézségek tíz éve nem látott mértékben, 40 százalékkal növelték az élelmiszerárakat, ami több tízmillió embert taszított éhezésbe.

 Persze az éhezők kétharmada válságövezetben él. A jelentés "az éhezés csomópontjaiként" említ több, harcok sújtotta országot, köztük Afganisztánt, Etiópiát, Dél-Szudánt, Szíriát és Jement.

 A KATONAI KIADÁSOK VILÁGSZERTE 51 MILLIÁRD DOLLÁRRAL NŐTTEK, AMI LEGALÁBB HATSZOR TÖBB, MINT AMENNYIRE AZ ENSZ-NEK SZÜKSÉGE LENNE A GLOBÁLIS ÉHEZÉS MEGÁLLÍTÁSÁHOZ.

 A probléma megoldását az is nehezíti, hogy a fegyveres csoportok továbbra is sok helyen elzárják a civil lakosságot a humanitárius segélyektől, beleértve az ivóvizet is, a kiéheztetést pedig olykor háborús taktikaként alkalmazzák, így ezeken az embereken a kidobott élelmiszer sem segítene, hisz lehetetlen eljuttatni hozzájuk bármit ami segítene rajtuk.

Azért a két végpont közötti egyen súlytalanság mindennel együtt mellbevágó!

Annyit azért mindenki megtehet, hogy legalább amire ráhatása van, személyesen ne pazarolja a rendelkezésére álló erőforrásokat feleslegesen...