CSAPDÁBA ESETT AZ EMBERISÉG?

2023.09.02

 Jézus egy dolgot akart, hogy szeressék egymást az emberek! Aztán azok akik a nevében vallást alapítottak, felszámoltak egy sor magas szintű kultúrát és megöltek több millió embert. - A példakép szeretetet akart, a követők pusztítást és a nyomában gyűlöletet vittek szét a világon.

 Darwin észrevette hogy a földi ökoszisztémában minden lény létének az alapja a fejlődés, (evolúció) majd akik a nevében vallást alapítottak (materializmus), kötelezővé tették a véletlenekben való hitet és vele a céltalan hiábavaló életet. - A példakép a fejlődésről tanított, a követők a céltalanságban való hitet csináltak belőle.

 Mert vannak olyan emberek mint Jézus és Darwin, és vannak olyanok akik képesek mindenből a legrosszabbat kihozni. Ma úgy tűnik, mindegy hogy vallásos leszel vagy materialista, olyan emberek irányítják mindkét szellemiséget, akik a saját lényük kisstílű csapdájában vergődve, a legrosszabbat hozzák ki a világból... 

 Ezzel viszont csapdába ejtik az egész emberiséget! És nem azért jár a nyomukban szenvedés mert rosszat akarnak, hanem azért mert egyszerűen olyanná formálják a világot maguk körül, amilyenek ők maguk, hogy aztán egész nap azt mondogathassák, a világ már csak ilyen.

 Ebből a csapdából egyetlen kiút van! Ha fogod magad és otthagyod a világot ami övék, és teremtesz magadnak egy másikat! Ehhez fizikailag egy centit sem kell elmozdulnod, bár néha az sem árt. Egyszerűen a világhoz való hozzáállásodat kell megváltoztatni.

 Ha Jézus követője vagy, szeress szívből. Mert aki csak a pokolról papol, abban nincs szeretet!

 Ha a tudományban hiszel, légy a leghívebb szolgája a fejlődésnek (evolúció), mert aki véletlenül létrejött céltalan életről papol, az a hiábavalóságot szolgálja és nem a fejlődést, ami nemcsak a tudománynak, de az egész életnek az alapja.

 Mert Jézus egy dolgot akart, hogy szeressék egymást az emberek. Darwin pedig észrevette, hogy a földi ökoszisztémában minden lény létének az alapja a fejlődés. A nyomukban mégis van egy világ, ahol a gyűlölet, a céltalanság és a véletlenekben való hit az úr, mert az emberek akik ezt teremtették, se szeretni, se fejlődni nem akarnak.

 Mert hiányzik belőlük egy nagyon fontos összetevő, amit úgy hívnak TUDATOSSÁG! S ha ez nincs a tudatlanság csapdájában maradsz...

 Juhász Zsolt