A CÉL A PÉNZ ÉS A HATALOM - DE MI MARAD UTÁNA?

2024.05.26

A halotti ruhán nincsen zseb - mondja a régi mondás arra utalva, hogy a gazdagságot, a hatalmat nem tudod magaddal vinni a túlvilágra. Persze van aki még életében megtapasztalja, mi ennek a bölcseletnek a valódi üzenete...

Arnold Schwarzenegger híres bronzszobra alatt posztolt egy fotót magáról, amin az utcán alszik, és szomorúan írta :

" Hogy változnak az idők "...

Nem csak azért írta meg a mondatot, mert öreg, hanem mert amikor Kalifornia kormányzója volt, szobrával avatta fel ezt a hotelt.

A vezetőség azt mondta Arnoldnak, hogy "bármikor jöhetsz, és mindig lesz külön szoba számodra. "

Csakhogy mikor Arnold már nem volt kormányzó és egy nap szobát szeretett volna kapni a szállodában, megtagadták, azzal érvelve, hogy fizetnie kell.

Swarci hozott egy hálózsákot és a szobor alá feküdt. Elmagyarázta, mit szeretne közvetíteni : "Amikor fontos pozícióban voltam, mindig gratuláltak, és amikor elvesztettem ezt a pozíciót, megfeledkeztek rólam, és nem teljesítették ígéretüket. " "Ne bízz a pozíciódban, vagy hogy mennyi pénzed van, a hatalmadban, nem fog sokáig tartani. "

Próbálom megtanítani mindenkinek, hogy amikor "fontos" vagy az emberek szemében, akkor mindenki a "barátod". De ha egyszer nem húznak hasznot belőled vagy nem képviseled az érdekeiket, nem fogsz számítani.

"Nem mindig az vagy, akinek hiszed, hogy mindig leszel, semmi sem tart örökké. "

Az emberek jönnek-mennek, mindenki érdeke megváltozik egyik napról a másikra. Ma megölelhetnek, holnap pedig elárulnak, sőt eltaposnak.

A kihívás az, hogy megtanuljuk jól megválasztani a kapcsolatainkat, elszakítani magunkat a mérgezőektől és opportunistáktól, és időt szánni arra, hogy a bizalmi köreinkbe helyezzük azokat, akik azért szeretnek minket, akik vagyunk.

CSODÁS NAPOT KÍVÁNOK !

https://www.facebook.com/photo/?fbid=7781276038562420&set=a.276206559069443