MI A FINNUGOR NYELVÉSZET IGAZI JELENTŐSÉGE?

2024.03.22

 Én nem azt mondom hogy nem létezik rokonság a finnugor nyelvek és a magyar nyelv között. Én azt mondom hogy a magyar nyelv egészéhez képest ennek a rokonságnak körülbelül annyi a jelentősége, mint egy gyönyörű kastélyszállóban az alagsori lomtárnak. Lehetnek benne érdekes dolgok egyes emberek számára, de az hogy a mai nyelvészek számára ez a lomtár jelenti az egész kivételesen gyönyörű kastélyt, felháborítóan szűk látókörű hozzáállás.

 Mintha süketek irányítanák a zeneakadémiát…

 Mert a Finnugor nyelvészet igazi jelentősége abban van, hogy a logikátlanság és a korlátoltság, meddig tarthatja magát, az igazsággal és a józan ésszel szemben?

 Az ember, ugye kötelezően végigmegy az iskolában a finnugrász nyelvészet által összetákolt magyar nyelvtanon, és végig azt érzi, hogy itt valami nagyon félrement!

  Majd elolvassa Czuczor és Fogarasi "A magyar nyelv szótára" című művét, és rögtön jó érzés tölti el, hogy igen:

 Ez a MAGYAR NYELV LÉNYEGE!

 Mégis a mai napig állítják a finnugrász nyelvészek, hogy Czuczor és Fogarasi tudománytalan. Vagy azt mondják, hogy a tudomány már túlhaladt rajtuk.

Én azt mondom, hogy az IGAZSÁG egy olyan dolog, amin nem lehet túlhaladni.

Le lehet szólni, figyelmen kívül lehet hagyni, gátlástalanul át lehet rajta lépni, de túlhaladni az igazságot, olyan mint amikor BMW-vel beállsz a rokkant parkolóba! Bárhogy is próbálod magyarázni, szánalmas marad...

Juhász Zsolt

https://magyar-nyelv.webnode.hu/

A MAGYAR NYELVÉSZET ÁLLAPOTA
A MAGYAR NYELVÉSZET ÁLLAPOTA