A MATERIALIZMUS SZERINT AZ ÉLET ÉRTELMETLEN, DE...

2023.02.26

 A materialista tudomány mai állása szerint, nem csak az élet, de az egész létezés az elemi szinttől az univerzumokig, úgy ahogy van, tokkal-vonóval értelmetlen. Az önmagából létrejött anyag, káosz felé tartó vég-vergődése, amiben közben, elvileg, minden leírható matematikai műveletekkel. Persze erre ma még nem vagyunk képesek, de ahogy fejlődünk egyszer felgöngyölítünk minden titkot.

Tehát materialista tudomány mai állása szerint, eljön majd az idő, amikor a tudomány mindenható lesz! -Ebben komolyan hitt, vagy hisz minden nagy materialista tudós, Karl Marxtól elkezdve, Stephen Hawkingon át, a ma élő legnagyobbakig...

(Csak zárójelben ehhez néhány kérdés: A tudomány mindenhatóvá válásának napján, amikor bebizonyosodik, hogy itt minden leírható és kiszámítható, nem éppen az bizonyosodik be, hogy ezt az egészet valaki előre leírta és kiszámította? S ha az egész leírható és kiszámítható, akkor az egészet áthatja az értelem! Hogy mondhatjuk erre azt hogy értelmetlen? Így az a nagy materialista tudósok által várt nap, nem éppen a materializmus értelmetlenségét fogja bebizonyítani?)