ISMERJ MEG EGY HALHATATLAN LELKET

2023.12.30

"Aki mindent megismert, csak önmagát nem, az tökéletlen."

(Jézus)

Az emberi lét, maga a rejtély! Minden ember kivétel nélkül, csakúgy árasztja magából a megmagyarázhatatlan dolgok áporodott levegőjét, és vele a sötét misztériumot! A modern ember például azt mondja magáról, hogy csak a racionalitásban hisz! – Miközben a cselekedetei irracionalitás szobrává teszik, – ahogyan az OK- OKOZAT teljes figyelmen kívül hagyásával tönkreteszi a bolygót amin él! – Mi ez, ha nem igazi rejtély!? Vajon hogyan lehetséges hogy a mai ember ennyire nem ismeri önmagát, hogy mond magáról dolgokat és ennyire mást csinál?

Vajon mi mozgatja a helyes és helytelen gondolatok, érzések és cselekedetek tömkelegét, ami minden ember életét áthatja? Mi az az erő, ami miatt az ember nem valódi racionális elfogulatlan szemtanúként él és cselekszik, – hanem önző, hisztis kölyökként, aki mindent romba dönt önmaga körül, miközben folyton másokra mutogat, ha el kell vinni a balhét?

Vajon kiknek köszönhető, hogy az ember nevű lény ennyire nem ismeri önmagát? És kik, vagy mi akadályozza meg abban hogy elinduljon az önmaga megismerésének útján?

Pedig elég látványos ahogyan eljutott idáig az ember, és ennek a folyamatnak már csak az utolsó lépcsője a modern tudomány, ami mindent meg akar ismerni, csak önmagát nem! Felfoghatatlan pénzösszegeket költenek arra, hogy megismerjenek mindent, – csak ne kelljen egy olyan kényelmetlen alakhoz közelebb kerülni mint önmagunk!

Pedig vannak a világban helyek, és vannak olyan ma tudománytalannak tartott emberek, akik ennek az egyetlen igazi misztériumnak szentelik az életüket, amit úgy hívnak önmagunk megismerése!

Ahol még kíváncsiak arra, hogy mi az a részünk ami ÉR-T-ENI tanít, mi az ami ÉR-EZNI, és ha összezavarodik a kettő, hogyan kerülhetnek újra EGY-EN-SÚLY-BA.

Teszik mindezt a modern tudománytól, és vele a modern ember értékrendjétől távol, – de közel a modern ember által megtagadott valódi misztériumhoz, vagyis közel önmagukhoz.

De közeleg az idő, amikor újra megnyílnak az emberek számára a valódi misztériumok kapui, mert akik zárva tartják, már egyre jobban érzik a rájuk nehezedő nyomást…

Mert hiába próbálnak szembe fordítani vele, valahol mélyen érzed hogy hihetetlen felemelő megismerni többezer leélt élet halhatatlan tanúját, a saját lelkedet...

Juhász Zsolt