HÓRUSZ SZEME - MISZTÉRIUMOK ISKOLÁJA IV.

2023.09.08

A negyedik rész az élet virágának titkáról szól.

 Sokan még ma is úgy gondolják, az egyiptomiakat nem érnek fel a modern, civilizált világgal. Pedig az ősi egyiptomiak mindig is logikus, összefüggő és racionális módon értelmezték az Univerzum folyamatait, törvényeit és céljait. Például az Élet Virága és annak jelentése is az egyiptomi kultúrára vezethető vissza.

Az Élet Virága egy olyan geometriai alakzat, amely feltárja előttünk minden forma természetét. A természetben előforduló ábrák, minták és szerkezetek, a legkisebb részecskéktől az emberi szem számára is látható életformákon át a nagy Univerzumig.

 Az Élet Virága megmutatja, hogy minden elválaszthatatlan egységet alkot. Emlékeztet az egészhez kapcsolódó viszonyunkra, és lehetővé teszi, hogy megértsük a Teremtés szent alapjait.

 Aki megérti az Élet Virágát, megérti az egész Élet pulzusát, talán megérti Istent is...


 Egyiptom bölcsessége akit megérint, nehezen szabadul tőle!

Néha meglepő, néha hajmeresztő, néha bizarr, de aki nap mint nap foglalkozik vele, annak lassan de biztosan közös élmény lesz, hogy egy csomó dolgot jobban tudtak, és nagyon sok problémát jobban kezeltek, mint a fejlettségére oly büszke mai ember...

A Hórusz Szeme című sorozat, az ősi egyiptomi kultúra, vallás és világnézet bemutatása kevésbé ismert szemszögből. A kolumbiai sorozatot, anno meglepő módon a Spektrum televízión felvállalta, pedig az akkori, de a mostani tudatossághoz képest is hajmeresztő dolgokat tartalmaz. A film amúgy Fernando Malkun munkásságát dolgozza fel és a benne elhangzottak, finoman szólva sem vágnak egybe a hivatalos egyiptológia álláspontjával. Így az igazságtartalmát mindenki kezelje saját belátása szerint…