HANGOLÓDJUNK A SZERETETRE - AMI AZ ÉLETET IRÁNYÍTJA...

2023.12.23

 Minden anya, az ösztönéből fakadóan, egy belső késztetés hatására, feltétel nélkül veszi szerető gondoskodásba az utódait! Az élet nevű rendszerben ez egy jól követhető minta.

 A mai ember a legnagyobb hibát akkor követi el, amikor figyelmen kívül hagyja ezt a mintát az élet tanulmányozása közben...

 Mert nagyon fontos: A szeretet az élet nevű rendszerben nem csak egy kósza érzés, vagy egy megfoghatatlan fogalom, hanem egy élő, követhető, a rendszert irányító alapminta is. Ami döbbenetes, semmihez nem fogható problémamegoldó készséggel rendelkezik! Aki az élet tanulmányozása közben ezt az alapmintát figyelmen kívül hagyja, az mindenképpen hibás végkövetkeztetésekre fog jutni az élet céljaival kapcsolatban!

 Mert az élet lelki síkján van egy ok, aminek az okozata ‒ bármi történjen közben, ‒ mindig tiszta lelkiismeretet és emberség lesz.

 Ezt az okot úgy hívják: TISZTA SZERETET!

 Ha hasonlatot keresek a helyzetre azt kell mondjam, hogy a szeretet nevű minta, olyan a materialista eszméken nevelkedett átlagemberek számára, mint a sötét szobában élők számára a fény! Amíg nem húzza el valaki a függönyt, addig el sem hiszik hogy van fény, és fényben is lehet élni.

 Ha van legnagyobb szégyen az emberi tudatosság mai alakítóira nézve, akkor ez az. Amikor emberek a sötétségben élnek, amikor csak el kéne húzniuk a függönyt!

 Mert a föld bolygón, minden egészséges módon a világra jött lényt a feltétel nélküli (szülői) anyai szeretet fogad. ‒ S vajon tudhat valaki szebben, jobban, szeretni mint egy anya?

 Juhász Zsolt

 Részlet "AZ IGAZSÁG AZ EMBERRŐL" című könyvből.

 További információ:

https://magyar-nyelv.webnode.hu/konyvrendeles-eloadas/