A TUDÓ EMBER HANGULATA

2023.04.17

  A tudó ember hangulata olyan mint a háborúban álló harcos hangulata, ahol minden pillanatban, minden tetthez, minden erőnkre szükség van! Nincs idő a haragra, vagy a kétségbeesésre, mert ez mind körülményessé, torzzá és gonosszá tesz. Tiszta szív, fej, és nyílt tiszta szándék! Ha ebben a hangulatban cselekszel, a kiegyensúlyozott nyugalom átlendít a haszon és veszteség hamis illúzióján. Csak a tapasztalat van és én.

 Nincs erő abban az életben, melyből hiányzik ez a hangulat. Tekints körbe! Mindenki mindenkit sért és kikészít. Siránkoznak, panaszkodnak, és azt érzik, úgy kell táncolniuk, ahogy mások fütyülnek, sodródnak mint a levél a szélben.

 A tudó ember ezzel szemben olyan mit a szikla, ami szilárdan áll! Megsérülhet, de nem sértődhet meg. Nincs a többiek tetteiben semmi sértő, ha ő maga a megfelelő hangulatban van. Senki sem kényszerítheti, senki sem veheti rá, hogy ártson magának, vagy a meggyőződése ellen tegyen, mégis nyitott, kíváncsi, tanulásra kész. Egyenlőnek tekint mindent és mindenkit, miközben tiszteli és ereje teljével oldja meg a leckét, amit az élettől kapott…

Mindenélő