A ROVÁS „B” ÜZENETE A MAI EMBERNEK...

2024.01.24

A világ tökéletes és teljes. Ha te nem látod ezt a tökéletességet és teljességet, az csak azért van, mert csak a saját tetteid visszatükröződését vagy képes belőle felfogni.

Ha jobbá akarod tenni a világot, tedd jobbá saját magadat!

Mert választhatsz, hogy a szív, vagy az ego útját járod!

Az ego csak kifelé néz, az ő világában minden csak másokhoz képest van. Minden cselekedetét a külső világból érkező ingerekhez igazítja. Csak a körül forog az élete hogy kinél KÜLÖN-B, és ki az aki még annál is KÜLÖN-BÖZIK, miközben bármennyire is KÜLÖN-LEGES-NEK GOND-OLJA magát, nem ért semmit!

Mert KÜLÖN van! Leválasztja magát a saját teljességéről, a szívről, a SZER-ETET-RŐL, a BEL-ÜL-RÖL, a LÉLEK-BŐL fakadó dolgokról. Mert a LÉLEK a SZÍV nem kívül van, hanem BEL-ÜL.

Ezért ha tökéletességet és a teljességet keresed nem kívül kell keresned, hanem belül, a saját BEL-SŐD-BEN! A BELSŐ ÉRT-ÉKEKET ott találod. BIZ-ALOM-BÓL, fakadó BIZ-TONSÁGOT, és a nemes BELSŐD-BŐL fakadó BEL-BECS-ET, ami BECS-ÜLETET ad, hogy megtudd a dolgokat BECS-ÜLNI.

Ha nem tudod magadat MEG-BECS-ÜLNI, egész életedben mások megbecsüléséért fogsz sóvárogni. S ha te nem tudod magad becsülni, ők vajon mit becsüljenek benned...?

Ez a ROVÁS "B", fogalomértékei: BEL-SŐ, BEL-BECS, BIZ-ALOM, BIZ-TONSÁG üzenete a mai embernek...

Kivonat a "MAGYAR NYELV MINT ÚTIKÖNYV AZ ÉLET NEVŰ TÚRÁHOZ II." című könyvből.

Juhász Zsolt

https://magyar-nyelv.webnode.hu/konyvrendeles-eloadas/